03 lis 2023
Petar Milin: “Osmerac je naš zaštitni znak, vjerujem da ćemo uskoro osvojiti i seniorsku medalju”
Veslanje

Petar Milin: “Osmerac je naš zaštitni znak, vjerujem da ćemo uskoro osvojiti i seniorsku medalju”

Veslači Jadrana nedavno su u Zagrebu na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete osvojili ukupno šest medalja, od čega su najvrijednije pobjede u osmercima juniora i mlađih juniora.

Foto: VK Jadran

– Sve nade smo i položili u ta dva osmerca i na kraju smo uspjeli u tome osvojivši dva zlata. Osmerac je naša najdraža disciplina i najviše u njoj volimo biti najbolji. Bio je to naš osamnaesti naslov prvaka Hrvatske u osmercu mlađih juniora u 33 održana Hrvatska veslačka prvenstva od neovisnosti a trinaesti u osmercu juniora i baš smo sretni i ponosni radi toga – ističe trener Petar Milin.

Zašto je baš osmerac kod Zadrana toliko bitan i važan?

– Prije više od sto godina Zadrani su imali tradiciju veslanja osmeraca, osvojena je 1924. godine olimpijska medalja u Parizu, zatim je trener Romano Bajlo veslao osmerce, njemu je to priraslo srcu i bila mu je najdraža disciplina. Također i 2000. godine je i Branimir Vujević u Sidneyu na OI osvojio broncu. Držimo do toga i nadamo se da ćemo i u budućnosti u osmercima osvajati medalje.

Ono što nedostaje je seniorska medalja u najdražoj discicplini?

– Istina, to je dugotrajan proces i naša velika želja. Vjerujem da ćemo uskoro i to realizirati, možda čak već i sljedeće godine ali idemo korak po korak – zaključio je Milin.