03 lis 2023
RUKOMETNI KLUB ZADAR 2013 Drugo mjesto dječaka U14 a treće dječaka U12 na Partille Cupu
Rukomet

RUKOMETNI KLUB ZADAR 2013 Drugo mjesto dječaka U14 a treće dječaka U12 na Partille Cupu

Predstavnici Rukometnog kluba Zadar 2013 sudjelovali su na najvećem svjetskom rukometnom natjecanju za mlađe uzraste Partille Cup koje se tradicionalno održava u Švedskom Göteborgu.

Ove godine na natjecanju je sudjelovala 1191 ekipa iz 34 zemlje, a odigrane su 4093 utakmice. Rukometaši RK Zadar 2013 predstavljali su Hrvatsku s pet ekipa (U11, U12, U13, U14, U16) zajedno s četiri ekipe RK Dinamo Zagreb i četiri ekipe RK Zagreb.

Našim rukometašima ovo je bilo prvo sudjelovanje na Partille Cup-u, a vodili su ih Andrea Antić, Matija Merhar, Frane Kardum, Branimir Grbić, Barbara Kardum, Ema Meštrović, Zoran Vrkić i Lovorka Vrkić. Svih pet zadarskih ekipa ostvarilo je izvrsne rezultate no srebrnim medaljama su se okitili dječaci U14, a brončanima dječaci U12.

Glavni navijači na tribinama Göteborga bili su roditelji djece, ali i Hrvati koji žive u ovom švedskom gradu pa su se na terenima Heden, Kviberg i Valhalla ovih dana mogle čuti hrvatske navijačke pjesme. Većina utakmica igrala se na otvorenom, na umjetnim terenima, a kišni vremenski uvjeti igračima turnira otežavali su igru. No unatoč tome, naši mladi rukometaši pokazali su borbenost, snagu i upornost zajedno sa svojim trenerima i navijačima. Stoga se može reći da je ovo bilo jedno novo sportsko iskustvo ne samo za djecu, nego i za trenere i roditelje. Poseban doživljaj zadarskim rukometašima bilo je putovanje kroz nekoliko zemalja, nova prijateljstva s vršnjacima i sudjelovanje na otvorenju turnira koje se održalo u Scandinavium areni koja je bila u potpunosti popunjena. Nakon 36-satnog putovanja u Hrvatsku, poseban doček ekipama pripremila je uprava kluba u suradnji s roditeljima i veličanstveno dočekala djecu s odličjima. Nakon prolaska kroz koridor baklji i zastava, kod ŠC Višnjik slavlje je nastavljeno uz šampanjac i glazbu.

RK ZADAR 2013 sudjelovanjem na Partille Cup-u završio je sezonu, a članovi uprave zahvaljuju svima koji su posredno ili neposredno sudjelovali u provođenju aktivnosti vezanih za odlazak na svjetsko rukometno natjecanje.

Posebno se zahvaljuju tajniku Zagrebačkog rukometnog saveza Kazimiru Ilijašu na čiji su poziv zadarske rukometne ekipe sudjelovale na Partille Cupu.

Osim toga, RK ZADAR 2013 poziva i ostalu zadarsku djecu da se priključe ovoj maloj ali uspješnoj rukometnoj obitelji.