20 svi 2024
SOCCA PRVENSTVO HRVATSKE NK Dragovoljac Poličnik treći u državi!
Foto: Martin Novosel / Socca Croatia
Domaći nogomet

SOCCA PRVENSTVO HRVATSKE NK Dragovoljac Poličnik treći u državi!

Nogometaši Dragovoljca iz Poličnika osvojili su treće mjesto na ovogodišnjem Socca prvenstvu Hrvatske u malom nogometu. Na terenima Nogometnog kluba Polet Cestica okupile su se najbolje hrvatske amaterske malonogometne momčadi, zaigrao je i veliki broj hrvatskih reprezentativaca koji su na nedavnom Svjetskom prvenstvu osvojili četvrto mjesto, a naslovom prvaka na kraju se okitio Sunprotect iz Siska.

Upravo su Sišćani u dramatičnom polufinalu pobijedili momčad iz Poličnika i to boljim izvođenjem penala (5:3), nakon što je osnovni dio utakmice završio 2:2. Ipak, Dragovoljci su smogli snage da u dvoboju za treće mjesto pruže još jednu odličnu partiju i s 5:4 pobijede CB Barcu. U finalu je Sunprotect istim rezultatom bio bolji od domaće momčadi 10x Team Cestica.

NK Dragovoljac Poličnik: Renato Zdrilić, Marko Domagoj Lončar, Mate Šušić, Tome Jović, Mario Surać, Ivan Ninčević, Luka Prtenjača, Tomislav Čavrag, Šime Kovačević, Luka Bašić, Dino Pomper, Danijel Zubčić.

– Na ovom prvenstvu zapravo smo završili sasvim slučajno. Naime, naš član uprave Renato Zdrilić, inače zadužen za PR, društvene mreže i marketing, bio je u kontaktu sa Socca savezom kako bi se možda organizirali za sljedeću godinu. Spletom okolnosti otvorila se mogućnost da to bude već ove i uspjeli smo – kazao je Danijel Zubčić, predsjednik Dragovoljca.

Kako je to sve izgledalo u Cestici?

– Bilo je odlično, unatoč napornom ritmu od četiri utakmice dnevno, pri čemu smo prvu odigrali odmah po izlasku iz kombija, ali dečki su sve izdržali. Za prvi put u novom sportu, koji je vrlo sličan nogometu, ali ipak s mnogo drugačijim pravilima, osvojiti treće mjesto u Hrvatskoj u jakoj konkurenciji je veliki uspjeh. Puno to znači i za promociju našega kluba i Općine Poličnik, tim više što su se utakmice mogle gledati uživo i u tv prijenosu. Želim zahvaliti Hrvatskom Socca savezu na pozivu, za kojega vjerujem da nije posljednji. Sljedeće godine ćemo pokušati otići još korak dalje – zaključio je Zubčić.