24 ruj 2023
U ŠC-u Višnjik otvoreni novi tereni za košarku 3×3
Foto: ŠC Višnjik
Ostali sportovi

U ŠC-u Višnjik otvoreni novi tereni za košarku 3×3

ŠC Višnjik od danas je bogatiji za još jedan novi sportski sadržaj. Uz pokazni trening djece i mladih Škole košarke Zadar, koji su nazočnima prezentirali svoje košarkaško umijeće, u četvrtak, 29. lipnja, službeno su otvorena dva nova igrališta za košarku 3×3. Tereni se nalaze u Ul. Domovinskog rata, pored dječjeg vrtića Višnjik III i zgrade zadarskog Sveučilišta.

Među brojnim posjetiteljima, otvaranje je popratio i gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić te je izrazio zadovoljstvo uspješnom suradnjom gradskog UO za kulturu i sport, ŠC-a Višnjik, HOO-a te športskih zajednica, gradske i županijske, a koja je rezultirala još jednim uspješnim sportskim projektom.

Veseli me što smo dobili novo sportsko igralište za košarku „3 na 3“, čime se ovaj naš sportski centar još više nadopunjuje sportskim sadržajima, a na nama je da nastavimo raditi i planirati njegov daljnji razvoj, kazao je gradonačelnik Dukić podsjetivši da je, također, u postupku realizacija projekta izgradnje vanjskog olimpijskog bazena i skakaonice.

Direktor, Denis Karlović zahvalio je HOO-u s kojim ŠC Višnjik ima dugogodišnju uspješnu suradnju, te Gradu i gradonačelniku jer se kontinuirano ulaže u razvoj javnih sportskih sadržaja ŠC-a Višnjik koje koristi jako puno naših sugrađana:
Ovdje se radi se o jednom od posljednjih neuređenih dijelova ŠC-a Višnjik koji se na ovaj način priveo sportskoj svrsi, a na radost svih zaljubljenika u košarku, kazao je direktor Karlović i dodao da je izgradnjom ovih igrališta otvorena mogućost organiziranja turnira u košarci 3×3, pa i onih međunarodnog karaktera, za koje već postoji interes i upiti.

Direktor Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe HOO-a, Neven Šavora, najavio je kako će HOO nastaviti snažno podupirati razvoj sporta u Zadru pa je tako, među ostalim, i na prošlog sjednici Vijeća odobreno financiranje izgradnje terena za odbojku na pijesku u ŠC-u Višnjik. Predsjednica Športske Zajednice Grada Zadra, Snježana Jurinić potvrdila je kako svake godine u različitim programima za sport HOO-a budu prihvaćena i odobrena dva do tri zadarska, a to su osim ulaganja u sportsku infrastrukturu, zdravstveno-rekreativni programi, oprema za klubove i drugo.

Igrališta su izgrađena uz potporu Športske zajednice Grada Zadra, Športske zajednice Zadarske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora. Vrijednost investicije je 45 tisuća eura.