24 ruj 2023
BICIKLISTIČKI KLUB ZADAR Tri medalje na cestovnom PH u Ludbregu
Foto: Biciklistički klub Zadar
Biciklizam

BICIKLISTIČKI KLUB ZADAR Tri medalje na cestovnom PH u Ludbregu

Ludbreg je ove sezone nakon kronometra bio domaćin i Nacionalnog prvenstva u cestovnoj vožnji za sve kategorije hrvatskih biciklista.

Do odličja za BK Zadar stigli su Tomislav Teofilov i Luka Srbić kao zlatni i srebrni kategorije Do15, a Ante Barešić i Roko Škara su zauzeli 4 i 5 mjesto.

Noa Jolić Mustać je među Kadetima utrku završio kao srebrni dok su se njegovi klupski kolege Tomislav Grabić, Tonko Jabuka i Teo Radaš plasirali na 4 , 7 i 9. mjesto.

Marta Serapiglia kod Kadetkinja također četvrta. Kod Juniora Roko Šintić nije ubilježio plasman, dok je prvi favorit utrke, Zadranin Luka Škara u dresu svog kluba iz Bergama „Team Fratelli Giorgi“ državno cestovno prvenstvo završio kao drugi.

U seniorskoj utrci nakon dugog niza godina Bk Zadar je imao predstavnika u Nicolasu Gojkoviću. Iako su se u klubu potajno nadali još jednoj seniorskoj medalji Nicolas je utrku dugu 140km završio kao četvrti u vremenu 3:18:04 vozeći prosječnom brzinom od 39,78km/h što će ostati upisano kao najbolji plasman na seniorskim utrkama cestovnog državnog prvenstva za nekog od vozača Bk Zadra.

Veterani kluba Kosta Teofilov i Robert Buterin ubilježili su plasmane na osmo i peto mjesto kategorija „B“ i „C“.