24 ruj 2023
Škola košarke Zadar do 12 godina treća u Hrvatskoj, Adrian Vukoša u najboljoj petorci turnira!
Košarka

Škola košarke Zadar do 12 godina treća u Hrvatskoj, Adrian Vukoša u najboljoj petorci turnira!

Lijepo ostvarenje predstavnika Škole košarke Zadar do 12 godina. Dečki su na Otvorenom PH koje je održano u Dubravi osvojili treće mjesto.

U susretu za broncu rezultatom 53:42 nadigrali su Larus. Prvaci Hrvatske postala su djeca iz Novog Zagreba koja su u finalu porazila Cedevitu Junior 69:66.

Zadrani su na turniru ukupno odigrali sedam susreta, slavili su u šest dok su izgubili samo jedan.  U skupini C su ostvarili sve tri pobjede (Vedi Bjelovar, Kaba Karlovac, Dinamo), zatim su u osmini finala nadigrali Stoju te u četvrtfinalu Dubrovnik. U polufinalu ih je nadigrala Cedevita Junior dok su potom u zadnjem dvoboju prvenstva u susretu za treće mjesto porazili Larus iz Zagreba.

U Zadar donose i jednu pojedinačnu nagradu, Adrian Vukoša nalazi se u najboljoj petorci turnira. Uz njega tu su još i najbolji igrač i strijelac Nikša Zlopaša (Novi Zagreb), Roko Perić (Novi Zagreb), Karlo Horvatić (Larus) te Ivan Bodrožić (Cedevita Junior).

ŠKOLA KOŠARKE ZADAR DO 12 GODINA Adrian Vukoša, Lukas Mišlov, Šimun Kolega, Ivano Tomić, Vito Ivanov, Marin Baždarić, Marin Kajmak, Ivan Valečić, Jakov Predovan, Ivo Fabulić, Luka Ivkov, Frano Utković. Treneri: Alen Zdrilić, Martina Šango, Marin Pulja.