27 srp 2024
ŽELJA NASTUP NA EUROBASKETU Mihaela Dobrić na pripremama u U-20 reprezentacije Hrvatske
Foto: ŠI sport/ Milan Balaban
Košarka

ŽELJA NASTUP NA EUROBASKETU Mihaela Dobrić na pripremama u U-20 reprezentacije Hrvatske

Mlada zadarska košarkašica Mihaela Dobrić dobila je poziv izbornika Stipe Bralića da se priključi pripremama U-20 ženske reprezentacije Hrvatske. Mihaela je poziv na širi popis od 24 igračice zaslužila dobrim igrama u dresu premijerligaša ŽKK Šibenika u prošloj sezoni u kojoj je u prosjeku zabijala nešto više od sedam koševa po utakmici.

Foto: ŠI sport/ Milan Balaban

Zadranka je bila i najbolja kradljivica lopti svoje ekipe, a po valorizaciji bila je treća igračica Šibenika odmah iza Amerikanke Khiane Nickite Johnson i Ukrajinke Vire Cherskaske.

Inače, U-20 reprezentacija Hrvatske ovog će ljeta sudjelovati na Europskom prvenstvu B divizije koje se od 28. srpnja do 6. kolovoza igra u rumunjskoj Craiovi. Hrvatske je smještena u skupinu C koju dijeli s reprezentacijama Nizozemske, Slovenije i Kosova.

– Poziv u reprezentaciju je velika stvar i jako sam sretna što sam ga dobila. To je svojevrsni pokazatelj da se trud i rad isplate. Iskoristit ću maksimalno vrijeme koje ćemo provesti u Đurđevcu na pripremama, fokusirati se na igru i dati sve od sebe i stvarno se nadam da ću izboriti mjesto u ekipi koja će otputovati u Rumunjsku – kaže Mihaela.

Foto: Nenad Opačić/ ŠC Višnjik

Pozornost na sebe Dobrić je skrenula dobrim prošlosezonskim igrama pa tako u ovim trenucima razmatra brojne ponude oko izbora kluba u kojem će nastaviti karijeru. Iako se kao opcija spominjao i njen povratak u Zadar, u redove novog premijerligaša ŽKK Zadar Plus, od toga najvjerojatnije neće biti ništa. Kako sada stvari stoje, najizgledniji je njen ostanak u narančastom dresu kluba s Baldekina.