03 lis 2023
ATLETSKI KLUB FORTIUS Državni prvaci su Noa Stipić i Jakov Pijaca!
Atletika

ATLETSKI KLUB FORTIUS Državni prvaci su Noa Stipić i Jakov Pijaca!

Prvog dana pojedinačnog prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje te mlađih kadeta i kadetkinja odlični rezultati predstavnika zadarskog AK Fortius.

Ukupno su predstavnici Fortiusa osvojili osam odličja, od toga dvije zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje te su u konkurenciji kadeta najuspješniji klub u Dalmaciji.

Jakov Pijaca je slavio u bacanju koplja s rezultatom 47,42m što je njegov osobni rekord. Jakov je bio vrlo uvjerljiv te pobijedio s više od 7m od najbližeg bacača. I u kugli je bio odličan te je s rezultatom od 13,34m (osobni) uvjerljivo osvojio drugo mjesto.Treću medalju osvojio je u štafeti 4*100m za kadete i to brončanu u sastavu Jakov Bubić, Noa Stipić, Jakov Pijaca, Krešimir Jurica s rezultatom 47,55sek.

Drugog dana Nina Vrdoljak opet je pokazala da je odlična sprinterica i to u utrci na 60m gdje je osvojila drugo mjesto s izvrsnim rezultatom od 7,68s. Novi osobni i to za čak 14 stotinki. Drugu medalju i to brončanu osvojila je kao i Jakov u štafeti 4*100m u sastavu Ema Karamović,Daria Kovač,Lara Boban,Nina Vrdoljak s rezultatom 49,73sek.

Noa Stipić osvojio je zlato u skoku u dalj s rezultatom 5.99m što je odmah osigurao u prvoj seriji.

Nina Vrdoljak bila je druga u utrci na 100m s rezultatom 12.70s. Svakako zahtjevno natjecanje za nju obzirom na to da su sprinterskim finalima prethodile i kvalifikacijske utrke, tako da je Nina imala tri utrke po danu (uključujući i štafete).

Štafeta 4x300m bila je brončana, i to u sastavu Cvita Zanki, Daria Kovač, Emma Karamović i Nina Vrdoljak.