24 ruj 2023
VELIKA ČAST Matej Nevešćanin stjegonoša na otvaranju Europskih igara: “Počašćen sam, ali ne idem tamo nositi zastavu već napraviti dobar rezultat!”
Skokovi u vodu

VELIKA ČAST Matej Nevešćanin stjegonoša na otvaranju Europskih igara: “Počašćen sam, ali ne idem tamo nositi zastavu već napraviti dobar rezultat!”

Matej Nevešćanin iz Kluba skokova u vodu Zadar 2011, u društvu svog trenera Šime Perića, otputovao je kao dio Hrvatske reprezentacije na treće Europske igre koje se od 21. lipnja do 2. srpnja održava u Poljska.

Nevešćanin je, skupa s boksačicom Nikolinom Ćaćić, dobio čast da na svečanosti otvaranja Igara u Krakovu nosi hrvatsku zastavu, a za istaknuti je i kako će ovo biti prvo međunarodno natjecanje na kojem će Matej nastupiti u seniorskoj konkurenciji nakon sjajnih rezultata na raznim Svjetskim i Europskim prvenstvima za kadete i juniore.

– Formom sam jako zadovoljan što se pokazalo i na nedavnom seniorskom prvenstvu Hrvatske. Velika mi je čast što su me iz HOO-a izabrali za stjegonošu ali ne idem tamo nositi zastavu već ostvariti dobar rezultat i početi stvarati ime i u seniorskoj konkurenciji. Zdrav sam, spreman sam i nadam se najboljem – rekao je Matej koji će natjecanje otvoriti kvalifikacijama s daske tri metra, dok će se u nastavku programa okušati i u skokovima daske s jednog metra te sinkro skokovima u paru s Lukom Martinovićem.

Naporne pripreme i brojni treninzi sada su iza Mateja i njegovo trenera Šime Perića koji kaže kako sada slijedi onaj dio kada će se vidjeti koliko se dobro radilo.

Foto Kurti

– Rezultat će sve pokazati. Matej će skakati skokove koje skače možda petnaestak skakača u cijelom svijetu. Na ovom natjecanju će nastupiti cijela krema Europe i stvarno se nadam kako ćemo ostvariti dobar rezultat – rekao je Perić.

Inače, Hrvatsku će u Poljskoj, na najvećem ovogodišnjem sportskom događaju u Europi i drugom najvećem višesportskom natjecanju, nakon Olimpijskih igara, predstavljati 131 sportaš i sportašica. U čak 18 sportova, među kojima su i skokovi u vodu, ujedno će se loviti i olimpijske kvalifikacije za Pariz 2024.