24 ruj 2023
KSV ZADAR Deset osvojenih medalja u Grazu
Skokovi u vodu

KSV ZADAR Deset osvojenih medalja u Grazu

Klub skokova u vodu Zadar nastupio je na međunarodnom natjecanju 25. International diving meeting koje se održalo u Grazu.

Pod vodstvom trenera Marka Sutlovića i Nike Cerovečki na natjecanju je nastupilo 7 sportaša: Marko Huljev, Mikula Miočić, Dolores Benković, Marko Profaca, Zvonimir Botunac, Anika Miočić i Petra Boltužić. Osvojili su 10 medalja od čega 3 zlata, 3 srebra i 4 bronce.

Najuspješnija bila je Dolores Benković koja je u jakoj konkurenciji mlađih juniorki osvojila 1. mjesto sa daske 1m i 3m. Ovim rezultatom ujedno je ostvarila bodovnu normu za ulazak u reprezentaciju i nastup na Europskom juniorskom prvenstvu na obje discipline.

U kategoriji juniora Marko Huljev je osvojio 2. mjesto sa daske 1m i 3.mjesto sa daske 3m. Sa daske 1m ujedno je ostvario bodovnu normu za ulazak u reprezentaciju. U istoj kategoriji nastupio je i Marko Profaca koji je osvojio 5.mjesto sa daske 3m i 13.mjesto sa daske 1m.

U kategoriji mlađih juniora Mikula Miočić je osvojio 2.mjesto sa daske 1m i 3.mjesto sa daske 3m.

U kategoriji kadeta Zvonimir Botunac je osvojio 13. mjesto sa daske 1m, i 19.mjesto sa daske 3m.

U kategoriji kadetkinja Anika Miočić je osvojila 1.mjesto sa daske 1m i 3.mjesto sa daske 3m. U istoj kategoriji Petra Boltužić je osvojila 7.mjesto sa daske 1m i 11.mjesto sa daske 3m.

U disciplini sinkro skokovi daska 3m za juniorke i kadetkinje, sinkro par Anika Miočić-Petra Boltužić osvojio je 2.mjesto.

U disciplini sinkro skokovi daska 3m za juniore i kadete, sinkro par Marko Huljev-Mikula Miočić osvojio je 3.mjesto.

Za dva tjedna članovi KSV Zadar nastupiti će na Kadetskom i juniorskom prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Rijeci.