24 ruj 2023
SRETAN ROĐENDAN, KREŠO! Neumorni čuvar zadarske košarkaške baštine
KK Zadar

SRETAN ROĐENDAN, KREŠO! Neumorni čuvar zadarske košarkaške baštine

Ima tome već nešto više od osam godina otkako je na facebooku pokrenuta stranica Muzej zadarske košarke. Premda Muzej službeno još uvijek nije zaživio, svo to vrijeme, paralelno s neumornim prikupljanjem svakojake građe iz bogate zadarske košarkaške povijesti, Krešo Butić s jednakom strašću, entuzijazmom i ljubavlju održava i facebook stranicu Muzeja.

I tamo se, osim povijesnih fotografija, emotivnih tekstova te obilježavanja sretnih i tužnih obljetnica, brine o tome da svatko tko je na neki način dao svoj obol Košarkaškom klubu Zadar, dobije zasluženi trenutak pažnje. Najčešće povodom rođendana pa tako gotovo da nema bivšeg igrača i trenera iz gotovo osamdesesetljetne povijesti Kluba, čijeg se životnog i košarkaškog opusa u Zadru nije prisjetio, bilo sa sjetom ako je riječ o osobama koje više nisu među nama ili sa najljepšim željama cijeloj obitelji, ako je riječ o živima.

E pa danas je također rođendan jednoj posebnoj osobi zadarske košarke, navijaču, entuzijastu, ali i velikom profesionalcu, koji je za svoj Klub i grad napravio nešto od neprocjenjive vrijednosti. Jer njegova ideja, koja nije, kako to često biva, ostala samo na ideji, već se unatoč svim poteškoćama i problemima, a nije ih (bilo) malo, odlučio napraviti sve da ona uistinu zaživi, jednoga će dana rezultirati time da će Zadar dobiti mjesto koje će cijelome svijetu pričati ponosnu priču o gradu košarke.

Iako Muzej formalno još nije zaživio, njegov inicijator i kreator je već sada zaslužio mjesto među velikim ljudima zadarske košarke. Jer najviše zahvaljujući njegovom radu i trudu, bezbrojne priče i ličnosti koje su obilježile povijest ovoga grada, nisu i nikada neće biti zaboravljene.

Sretan rođendan od srca želimo Krešimiru Kreši Butiću!