04 srp 2024
Mlađi pioniri NŠK Sveti Mihovil osvojili Memorijalni turnir Bruno Ban
Nogomet

Mlađi pioniri NŠK Sveti Mihovil osvojili Memorijalni turnir Bruno Ban

Na stadionu u Dražicama pokraj Rijeke, prošli vikend, 10. i 11. lipnja, održan je 27. Memorijalni nogometni turnir Bruno Ban. Turnir, koji se održava u spomen na prerano preminulog mlađeg pionira Brunu Bana, organizira njegov klub NK Rječina na kojem je naš otočki nogometni klub redoviti gost već dugi niz godina.

U grupnoj fazi natjecanja nogometaši Svetog Mihovila sastali su se s NK Grbci od kojeg su bili bolji s 2:0, NK Pomorcem koji ih je pobjedio s 2:0 te Orijentom od kojeg su bili bolji s 4:2.

Sa četiri osvojena boda mladi otočani su otišli u četvrtfinale u kojem su se sastali s Grobničanom, a golovima Rina Bacalje i Davida Kralja pobjedili su 2:0. U polufinalu su se susreli s Lokomotivom iz Rijeke te su i njih pobijedili s 2:0.

U velikom finalu pred tisuću gledatelja sudio je prvoligaški sudac Ivan Bebeka, a tamo je Sveti Mihovil čekao Pomorac koji je pobjedio u svojoj grupi. Neizvjesna utakmica završila je 0:0, a Mihovilci su u lutriji jedanaesteraca bili uspješniji s 5:3 i slavlje je moglo početi.

Veliki prijenosni pehar kojeg je uručila obitelj pokojnog Bruna podigao je uz trenera Šimu Marunu i kapetan Luka Vitlov. Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Bepo Juričin iz Sv. Mihovila. 

NŠK Sveti Mihovil su predstavljali: 
Luka Barešić, Mate Profaca, Luka Vitlov, Tonko Mišlov, Toni Kolega, Donat Kombura, Dominik Bušljeta, Filip Pedišić, David Kralj, Duje Čikarela, Mateo Glavačević, Josip Grdaš, Bepo Juričin, Tome Mikela, Toma Šokota, Toni Jureško, Matija Jureško, Luka Luštica, Duje Lukačić, Rino Bacalja, David Jerolimov i trener Šime Maruna.

Velike čestitke djeci i treneru!