24 ruj 2023
IZ MLADOSTI U SALERNO Ivan Vrbnjak: “Veselim se novim izazovima koji su ispred mene”
Foto: HAVK Mladost
Vaterpolo

IZ MLADOSTI U SALERNO Ivan Vrbnjak: “Veselim se novim izazovima koji su ispred mene”

Novi iskorak u karijeri za zadarskog vaterpolistu Ivana Vrbnjaka. Zadnje dvije sezone Vrbnjak je odradio u zagrebačkoj Mladosti, prije dolaska među Žapce bio je godinu dana u riječkom Primorju odakle je došao iz matičnog VK Zadar 1952.

Sada, po prvi put u karijeri Ivan odlazi u inozemstvo, njegov novi klub je talijanski prvoligaš Rari Nantes Nuoto Salerno.

– Sretan sam što dolazim u jednu tako jaku ligu i što ću imati priliku igrati za Salerno čiji je trener bivši legendarni talijanski reprezentativac Christian Presciutti. Jedva čekam dolazak na pripreme, dat ću svoj maksimum da pomognem svom novom kubu u ostvarivanju ciljeva koji su postavljeni ispred nas. Zahvalio bih i svim ljudima u Mladosti gdje sam proveo zadnje dvije godine, bilo mi je odlično i sve je to bilo za mene jedno veliko iskustvo”.

Biranim riječima od dolasku Ivanu u klub govori i trener Presciutti.

– Upoznati smo s kvalitetama Ivana i drago mi je da dolazi kod nas. Riječ je o zanimljivom igraču koji ima veliku želju da napreduje i mi ćemo sve napraviti da mu to i omogućimo. Može igrati na više pozicija i siguran sam da će se vrlo brzo uklopiti u sustav naše igre.