24 ruj 2023
SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Jakov Dujić: “Odigrati kako znamo i nadati se najboljem”
Foto: HRS
Rukomet

SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Jakov Dujić: “Odigrati kako znamo i nadati se najboljem”

Izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Andrija Nikolić objavio je popis igrača i pozvao ih na završne pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se od 20. lipnja do 2. srpnja održati u Njemačkoj i Grčkoj.

Na popisu se nalazi 18 igrača koji trebaju doći na završne pripreme prije tog natjecanja. Među odabranima je i naš Zadranin Jakov Dujić.

– Prva faza priprema je završena, proveli smo u Ludbregu 10 dana. Većinom se radilo na taktici pošto nam je sezona tek nedavno završila pa smo svi u dobroj formi, nismo imali puno vremena za odmor. Danas idemo u Prelog te nas tamo čeka još 6 dana priprema i dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije koje će nam dobro poslužiti kao test prije odlaska u Njemačku – ističe Dujić.

Kakva su očekivanja od Svjetskog juniorskog prvenstva?

– Prvenstvo počinje 20. lipnja i igra se u Njemačkoj i Grčkoj, ujedno je i zadnje prvenstvo mladih dobnih skupina. U grupi u Magdeburgu smo sa Francuskom, Poljskom i Amerikom. Otvaramo prvenstvo protiv Francuske, to je ujedno i najbitnija utakmica na prvenstvu. Eventualnom pobjedom otvaramo si širom vrata prema četvrtfinalu i sigurno ćemo se dobro pripremiti za njih. Atmosfera u ekipi je odlična, napokon smo svi zdravi i idemo u najjačem sastavu. Uvijek su očekivanja najveća i svi žele medalju, ali ja jedino želim da svi ostanemo zdravi i igramo kako mi znamo, zajedništvo, borba i vjera je ono što nas krasi, te u Njemačku idemo uživati u rukometu i probati ostvariti naše snove – dodao je još Jakov.

Reprezentacija se okuplja u Zagrebu 13. lipnja i odmah nakon toga odlazi put Preloga gdje će boraviti do 18. lipnja. Taj dan se leti prema Magdeburgu u kojemu naša reprezentacija igra susrete prvog kruga.

U sklopu kratkih priprema, reprezentacija će odigrati i dva kontrolna prijateljska susreta protiv Slovenije. Prvi je na Rogli 14. lipnja, a drugi dva dana kasnije u Prelogu. Inače, kao što je poznato, Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu smještena u skupini A zajedno s Francuskom, Poljskom i SAD-om. Tim redoslijedom će se i igrati. S Francuskom 20. lipnja u 19:30 sati, dva dana kasnije protiv Poljske u 17.15 sati te na kraju protiv SAD-a, 23. lipnja u 15.30 sati. Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine prolaze dalje.