24 ruj 2023
U-20 REPREZENTACIJA Sikirić, Klarica i Njegovan vodili Hrvatsku do pobjede protiv Kanade
Košarka

U-20 REPREZENTACIJA Sikirić, Klarica i Njegovan vodili Hrvatsku do pobjede protiv Kanade

Muška U20 reprezentacija Hrvatske pobjednik je turnira u Šibeniku održanog u sklopu programa dana košarke “Sjećanje na Dražena”, piše HKS.

Nakon pobjeda protiv reprezentacija Češke i Crne Gore igrači trenera Jeronima Šarina slavili su i u susretu protiv Kanade 80-72 i tako pokazali zavidnu razinu forme na početku priprema za Europsko prvenstvo A divizije, koje će se od 8. do 16. srpnja 2023. odigrati u Grčkoj.

Hrvatska je protiv Kanade dominirala u prvom poluvremenu. Nakon 10 minuta igre imala je prednost od 9 poena (25-16), u 14. minuti bilo je +15 (36-21), a na isteku druge četvrtine ugodnih +13 (47-34).

Kanađani se u nastavku utakmice bude, polako tope prednost te u 26. minuti tricom Williamsa preuzimaju vodstvo 53-55, a u završnu četvrtinu ulaze s jednakom prednošću 58-60.

Trica Krševana Klarice za 61-60 najavila je kraj krize u hrvatskim redovima. Priključili su se Njegovan, Sikirić i Pleadin, da bi novom tricom Klarice na minutu i pol prije kraja Hrvatska je stigla do +8 (76-68). Utakmica je tu prelomljena, mladi Hrvati su odletjeli i do +12 (80-68) da bi u samoj završnici Kanađani ublažili poraz.

Najviše poena u redovima Hrvatske postigao je Antonio Sikirić (17), Mihael Kos ih je zabio 13, Krševan Klarica i Ivan Njegovan po 12, a Juraj Pleadin 10.

Foto: GKK Šibenik

Nakon pobjede Jeronimo Šarin, trener mlade reprezentacije Hrvatske izjavio je:

“Posve neplanirano, poslije samo četiri dana priprema smo osvojili turnir i to nas mora veseliti jer ima ogromnog prostora za napredak. Svi igrači dobro treniraju tako da smo odlučili prvu selekciju produžiti jer svi zaslužuju još 10 dana šanse. Možemo biti sretni jer smo na 30. godišnjicu smrti Dražena Petrovića ovdje u Šibeniku njemu u čast odigrali dobar turnir, zadnju utakmicu pred punim tribinama. Dečki su dali sve od sebe, dobili smo jaku Kanadu koja ide na Svjetsko prvenstvo U19 i to je velika stvar. Idemo dalje, naš cilj se zna, što bolji plasman u Grčkoj.”