24 ruj 2023
ADEM MEKIĆ: “Nema tih novaca koji mogu zamijeniti ovo što sam ja doživio u Zadru”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

ADEM MEKIĆ: “Nema tih novaca koji mogu zamijeniti ovo što sam ja doživio u Zadru”

Malo tko u Zadru znao je što može očekivati od Makedonca Adema Mekića kada je sredinom ožujka “sletio” na Višnjik. Na koncu se ispostavilo da je riječ o igraču koji je u Jusupovoj momčadi imao svoju ulogu, odradivši neke vrlo korisne dionice posebno u finalnoj seriji protiv Splita. A njegova emocija i izraz lica nakon svake dobre akcije ili pogođene trice posebno se svidjela i navijačima.

– Emocije su sada van svih granica, do neba. Znao sam gdje dolazim i što će nas čekati i vjerovao sam u ovu momčadi i trenera. Želim se javno zahvaliti cijeloj organizaciji Košarkaškog kluba Zadar, suigračima i trenerima, jer su me primili kao da sam s njima već godinama. Uživao sam u ovih dva i pol mjeseca u Zadru i ova titula mi jako puno znači, pogotovo kada se zna koliki je trag ovdje ostavio moj sunarodnjak Todor Gečevski. Ne mogu opisati koliko mi to znači i uživat ću u svakoj sekundi slavlja – rekao je Mekić nakon sinoćnje pobjede protiv Splita pa dodao.

– Volio bih da svaki sportaš doživi ovo što sam ja doživio u Zadru. Nema tih novaca na svijetu koji mogu zamijeniti ovo iskustvo. Volim igrati pred punim tribinama, a pogotovo u ovako fantastičnoj atmosferi. Uživao sam u svakoj sekundi provedenoj na terenu.

Kako je izgledala ova momčad iz gledišta igrača koji joj se najkasnije priključio?

– Radnička smo momčad, s fenomenalnim Lukom Božićem koji je bio MVP svih mogućih liga. Najvažnije je da smo se svi podredili momčadi, trener je to perfektno posložio, u obrani smo svi znali što nam je raditi, a u napadu smo imali slobodu. I meni se u nekim dionicama otvorilo i drago mi je da sam to iskorstio. Svi smo dali maksimum. Pobijediti momčad poput Splita sa 3-0 u seriji pokazuje koliko smo bili gladni i to mi se jako svidjelo – zaključio je Mekić.