19 srp 2024
Nogometaši biogradskog Primorca osvojili Županijski kup
Foto: Luka Jeličić
Nogomet

Nogometaši biogradskog Primorca osvojili Županijski kup

Nogometaši Primorca 13. put su osvojili Županijski kup, nakon što su u finalu na Stanovima boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Dragovoljac i nastavili dominaciju u ovom natjecanju. Tako će Biograjci i sljedeće sezone predstavljati Zadarsku županiju u pretkolu Hrvatskog kupa.

– Bili smo za nijansu bolji, iako se Dragovoljac potvrdio kao kvalitetan suparnik, što smo i očekivali. Ipak, nisam očekivao da će utakmica otići u dramu jedanaesteraca. Čestitam igračima što smo pobijedili, unatoč našoj lošoj izvedbi na terenu. Nismo pokazali da smo rang iznad, imali smo posjed, ali smo bili nestrpljivi na postavljenu obranu suparnika. Igrali smo baš kako je odgovaralo Dragovoljcu – rekao je Mirko Labrović, trener Primorca.

NK Dragovoljac

O pobjedniku Nogometnog kupa Zadarske županije odlučivalo se u raspucavanju s 11 metara. U njima se, zahvaljujući preciznosti svojih igrača i dvjema obranama vratara Mate Stojanova, bolje snašao Primorac, koji je od 2014. samo jednom ostao bez Kupa. Bilo je to 2017. kada je trofej uzeo Dragovoljac.

– Tužni smo i žalosni nakon poraza. Žao mi je i igrača i naših navijača, ali to je sport. Netko mora pobijediti, a netko izgubiti. Bili smo borbeni, trkački smo parirali Primorcu i mislim da se nije vidjelo da su oni u Trećoj ligi, a mi u Prvoj ŽNL. Čestitam igračima na onome što smo napravili u ovih osam mjeseci, od kada smo zajedno. Nije lako pobijediti Primorac, posebno ne u Kupu. Nekad trebate i malo sreće, koja je ponovno bila na njihovoj strani – rekao je Elvis Katuša, trener Dragovoljca.