24 ruj 2023
MARKO RAMLJAK: “Vjerujem da možemo odigrati na tragu prve utakmice, ako ne i bolje”
Foto: Ivica Čavka / KK Split
KK Zadar

MARKO RAMLJAK: “Vjerujem da možemo odigrati na tragu prve utakmice, ako ne i bolje”

Večeras u 20 sati na splitskim Gripama na rasporedu je druga utakmica finala doigravanja prvenstva Hrvatske između Splita i Zadra. Zadar je poveo s 1-0 u seriji, nakon što je u prvoj utakmici sjajnom posljednjom četvrtinom slomio Splićane i slavio rezultatom 76:85. Ta pobjeda ipak nije donijela preveliku euforiju u zadarske redove. Fokus na drugu utakmicu je maksimalan.

– Napravili smo taktičku pripremu i vidjeli koje stvari smo radili dobro, a koje nismo u prvoj utakmici. Ponovit ću kako je jako bitno da Splitu ne dopustimo napadački skok, da budemo čvrsti i ne damo im da nas na ovaj ili onaj način izguraju iz pozicije za skok – istaknuo je Danijel Jusup, trener Zadra.

Prvom pobjedom Zadar je “poništio” Splitovu prednost domaćeg terena i bez obzira na današnji rezultat ima priliku sve riješiti u svojoj dvorani. Ipak, iskustvo iz prošle sezone, u kojoj je Zadar poveo protiv Cibone pa na kraju izgubio finalnu seriju 3:2, poziva na oprez.

– Dobili smo jednu utakmicu, to nije dovoljno. Svaka utakmica je finale za sebe i onaj tko želi postati prvak mora pobijediti u tri finala. Samo takav pristup može dovesti do rezultata. Split je jako dobra momčad i uvijek smo s njima u neizvjesnim utakmicama. Nadam se i vjerujem da ćemo se uspjeti zadržati svježinu, koncentraciju, mirnoću, izdržati pritisak splitske publike, igrati svoju igru i vidjeti što će to donijeti. Zahvaljujem navijačima što su nas bodrili u prvoj utakmici, pozivam ih da ponovno budu uz nas, a mi ćemo se truditi opravdati njihovo povjerenje – poručio je Jusup.

Sjajnu prvu utakmicu u oba smjera odigrao je kapetan Zadra Marko Ramljak. Postizao je poene kada je bilo najpotrebnije, a u drugom poluvremenu limitirao Shortera na jednu jedinu pogođenu tricu i dva bacanja. Naravno, tu je i onaj “epski” koš na kraju, kada je sve bilo gotovo. Ramljak je položio loptu na parket, a Shorter ju uzeo, sjurio se prema košu i “slavodobitno” zabio. Ramljak mu je na toj akciji zapljeskao, ali jučer ju nije htio komentirati.

– Odigrali smo pravu mušku utakmicu i zasluženo pobijedili. Bilo je puno dobrih stvari, par loših minuta gdje su oni okrenuli minus osam i poveli, ali u drugom poluvremenu smo se skupili, podigli obranu te iskontrolirali njihov skok koji nam je često bio problem. Bili smo unutra, fokusirani, povezali smo nekoliko obrana i napada, napravili tu ključnu seriju u zadnjoj četvrtini i prelomili utakmicu. Svaka sljedeća utakmica je za sebe, oni će pokušati nešto taktički promijeniti, ali imamo i mi stvari za popraviti. Vjerujem da možemo odigrati na tragu prve utakmice, ako ne i bolje – najavio je Ramljak.

Prijenos utakmice možete pratiti na valovima Radio Zadra te na Sportskoj televiziji, a izvještaj i izjave, kao i inače, nastojat ćemo vam prenijeti na našem portalu u najbržem mogućem roku.