24 ruj 2023
TAEKWONDO KLUB PLOVANIJA Uz zlato Leona Lleshi proglašena i najboljom mlađom kadetkinjom na “Karlovac Openu”
Borilački

TAEKWONDO KLUB PLOVANIJA Uz zlato Leona Lleshi proglašena i najboljom mlađom kadetkinjom na “Karlovac Openu”

Taekwondo klub Plovanija nastupio je na “Croatia Karlovac Openu 2023.”, međunarodnom natjecanju na kojem je prisustvovalo 493 natjecatelja iz 48 klubova iz ukupno 12 zemalja. 

Klub je predstavljalo šest natjecatelja, četiri u borbama i dva u formama. Luana Lleshi se tako borila u konkurenciji limača -20 kg i osvojila broncu. Šime Buovac u konkurenciji kadeta do crnog pojasa osvojio je treće mjesto. Jure Kujundžić je ove godine iz kadeta prešao u juniore te je imao izvanredan nastup, no nažalost u finalu je izgubio te je tako osvojio drugo mjesto. 

Leona Lleshi, mlađa kadetkinja -33 kg nakon državnog prvenstva vratila se u svoj pobjednički niz te je u prvoj borbi pobijedila 2:0 u rundama (1. runda: 15:02, 2. runda: protivnica je predala), drugu polufinalnu pobjedu odnijela je također s rezultatom 2:0 u rundama (1. runda 14:4, 2. runda 12:0) i u finalu osvojila zlato rezultatom 2:1 (1. runda 0:12, 2. runda 14:08, 3. runda 17:08). Uz zlato, proglašena je i najboljom mlađom kadetkinjom na turniru.

U formama su klub predstavljali Rudolf Stura u konkurenciji kadeta do crnog pojasa visokih formi i Stella Frleta u konkurenciji juniorki do zelenog pojasa. 

– S ovim natjecanjem završili smo prvu polovicu natjecateljske sezone te se pripremamo za nadolazeće polaganje za više učeničke pojaseve. Nakon toga, imat ćemo kratki odmor i nastaviti sa ljetnim treninzima odnosno pripremama za prvo natjecanje u drugoj polovici godine, “Korčula Open”, na koje idemo krajem kolovoza. Ovaj dio natjecateljske sezone bio je pun natjecanja među kojima i tri državna, rezultati su na svima bili odlični te smo izrazito zadovoljni ovim natjecateljskim periodom. U nove pobjede krećemo ubrzo – ističe trener Antonio Čačić.