24 ruj 2023
Hrvoje Vlašić: “Zadar je na pogon Tornada slavio, zanimljiva finalna serija nas očekuje”
Košarka

Hrvoje Vlašić: “Zadar je na pogon Tornada slavio, zanimljiva finalna serija nas očekuje”

Posljednji klub u kojem je radio zadarski košarkaški trener Hrvoje Vlašić bio je KK Posušje. Bio je Vlašić tamo do studenog prošle godine, nakon čega se povukao zbog zdravstvenih problema. Kako je Hrvoje sada, je li zdravstveni bilten bolji?

– Oporavljam se nakon problema sa srcem. I dalje sam u posebnom režimu. Želim iskoristiti priliku i zahvaliti se liječnicima i medicinskim sestrama na Odjelu kardiologije i koronarnoj zadarske bolnice na liječenju i skrbi koju su mi pružili. Stanje je puno bolje iz dana u dan i sretan sam radi toga.

Prati Hrvoje sve što se događa u košarci.

– Gledam, pratim sve utakmice. S nestrpljenjem sam čekao početak finalne serije između Zadra i Splita. Odmah Zadrov break u sjajnoj atmosferi koju je napravio Tornado. Utakmica je bila jako interesantna, obje momčadi su imale svojih kvalitetnih dionica. Zadar je prelomio u pravom trenutku i poveo u seriji. Mislim da nas čeka jos dosta uzbuđenja i kvalitetnih predstava iako je po meni sada određeni pritisak na Splitu. Radi se o dvije momčadi koje igraju dobro cijelu sezonu. Vrlo bitna bit će svježina u utakmicama koje slijede i psihološka stabilnost.

Prokomentirao je Vlašić i ovogodišnji Jusupov Zadar.

– Trener Jusup je napravio dobru selekciju  s obzirom na sve probleme na početku i ograničen budžet. Igrači većinom iz Aba2 lige prethodne sezone pokazali su se kao pun pogodak. Zadar je specifična momčad ove sezone bez klasične podjele pozicija u igri, što je sve više trend u modernoj košarci. Dosta napadačke igre grade iz igre leđima sa niskog posta i kreiraju puno otvorenih šuteva iz toga. Sigurno da su atletski na visokom nivou i trkački možda najdominantniji. Igraju jednostavno napadački i dobro čitaju obranu svi igrači koji su na parketu. Obrambeno su vrlo dobri s mogućnošću kvalitetnog preuzimanja, skakački također. Na kraju imaju mvp- a Aba lige Božića, Drežnjaka kao jako dobrog napadača, Marka Ramljaka kao motor ekipe i Žganeca.

Možemo li očekivati skorašnji Vlašićev povratak na trenersku klupu?

– Sada je zdravlje u prvom planu, a za ostalo čekat cemo zeleno svietlo liječnika. Nema nikakve žurbe – za kraj će Vlašić kojem želimo puno zdravlja i što brži povratak u dvoranu.