24 ruj 2023
DARIO DREŽNJAK: “Ovo je tek početak”
Foto: Ivica Čavka / KK Split
KK Zadar

DARIO DREŽNJAK: “Ovo je tek početak”

Dan nakon prve utakmice finala doigravanja prvenstva Hrvatske mnogo više razloga za zadovoljstvo imaju u zadarskom taboru. Sjajnom posljednjom četvrtinom momčad Danijela Jusupa slavila je na Gripama i povela s 1-0 u finalnoj seriji koja se igra na tri dobivene utakmice.

Trener Zadra nakon utakmice čestitao je svojim igračima i odmah se mislima prebacio na drugu, koja je na rasporedu sutra (četvrtak) u 20 sati također u Splitu. Sličnog su razmišljanja bili i sami igrači.

– Čestitke momčadi na pobjedi i na velikoj borbenosti. Imali smo dosta grešaka u napadu u određenim fazama utakmice, no ostali smo mirni do poluvremena i nakon toga uspjeli napraviti novu prednost. U drugom dijelu je presudila naša mirnoća, čvrstina u obrani i mislim da je to bio ključ naše pobjede. Ovo je tek početak, treba se nastaviti boriti – rekao je Dario Drežnjak, autor 16 poena i osam skokova.

Roko Ukić i Adem Mekić (Foto: Ivica Čavka / KK Split)

Splićani su, pak, svjesni, da će za pobjedu protiv ovakvog Zadra morati odigrati bolje.

– Čestitam Zadru, bili su bolji i zasluženo pobijedili. Nema velike filozofije, prva utakmica nije ključna. Imamo dovoljno kvalitete da se vratimo u seriju. Svaka je ključna, tko prije do tri. Dakle, nema kalkulacija. Svaka utakmica je priča za sebe, oni su prelomili kad je trebalo. Svaka će do kraja biti tvrda, a mi moramo biti bolji u tim presudnim trenucima – kazao je Roko Ukić.