24 ruj 2023
LIVE BLOG Sport023 uz košarkaše Zadra u Splitu
Foto: UN Tornado Zadar
KK Zadar

LIVE BLOG Sport023 uz košarkaše Zadra u Splitu

Večeras od 20 sati na splitskim Gripama na rasporedu je prva utakmica finala doigravanja prvenstva Hrvatske između Splita i Zadra. Ekipa portala Sport023 pratit će utakmicu na licu mjesta, a prije samoga početka susreta pokušat ćemo vam dočarati atmosferu iz Splita i prenijeti ključne informacije o finalnoj seriji. Pratite naš live blog!

19:55

Utakmica počinje za pet minuta. Prijenos možete pratiti na sljedećim kanalima:

Radio Zadar

Sportska televizija

FIBA LiveStats

Izvještaj i izjave aktera, naravno, nakon utakmice na našem portalu.

Sretno, Zadre!

19:35

Gripe su gotovo popunjene. Navijači Zadra su na svojoj poziciji.

19:30

Momčadi se zagrijavaju. Objavljeni su i sastavi, Split u rosteru ima 12, a Zadar 11 igrača. Danijel Jusup ne može računati na Sanija Čamapru, koji možda bude spreman za četvrtak.

Podsjećamo i na pravilo da u istom trenutku u petorci ne smiju biti 3 stranca. Kod Zadra su to Amerikanac Juan Davis, Slovenac Leon Šantelj i Makedonac Adem Mekić, a kod Splita tri Amerikanca, Shorter, Sullivan i Nelson.

18:50

Utakmicu će suditi Tomislav Vovk iz Slavonskog Broda, Alfred Jovović iz Zagreba te Marko Stanković iz Rijeke.

18:10

Na Gripama se polako okupljaju navijači Splita i Zadra, kao i uvijek, u prijateljskom ozračju. Stigao je i autobus s igračima KK Zadar, koji su pljeskom ispraćeni u dvoranu.

17:10

Dvorana Gripe. U Splitu je oblačno, za sada bez kiše. Uskoro kreće šušur oko dvorane. Posljednju pobjedu Zadar je ovdje ostvario 21.10.2022. u 4. kolu HT Premijer lige 83:89. Nakon toga Split je nanizao pet pobjeda, dvije na domaćem terenu i tri na Višnjiku. Je li stiglo vrijeme za prekid tog niza?

16:20

Naša ekipa je na putu za Split. Na autoputu je pravi (pro)ljetni pljusak, no već smo uspjeli “snimiti” nekoliko automobila sa zadarskim navijačkim obilježjima.

14:00

Prijenos utakmice moći ćete pratiti uživo u programu Radio Zadra, naravno uz komentatore Željka Kapelarija i Umberta Piasevolija. Uskoro put Splita kreće i naša ekipa.

Foto: Arhiva Ivica Čavka / KK Split

13:00

Sve ulaznice za prvu utakmicu rasprodane su još jučer. Na Gripama se večeras očekuje 2200 gledatelja, a nema sumnje da će i Zadrani imati bučnu podršku. Dvorana će biti otvorena od 18 sati.

Evo što je uoči utakmice rekao Srđan Subotić, trener Splita, koji ove sezone ima pozitivan omjer sa Zadrom od čak 5-1 i to uz pet uzastopnih pobjeda: NAJAVA IZ SPLITSKOG TABORA

11:00

Košarkaši Zadra krenuli su put Splita, gdje ih očekuje lagani ručak i dnevni odmor te završna taktička priprema prije nego li krenu put Gripa.

Evo što su uoči utakmice rekli trener Danijel Jusup, koji lovi svoj peti trofej sa Zadrom, a prvi naslov prvaka te jedan od ključnjih igrača Dario Drežnjak: NAJAVA IZ ZADARSKOG TABORA

09:00

Stigao je dan početka finalne serije za prvaka Hrvatske. Kao i inače, igra se na tri dobivene. Zadrani love svoj četvrti naslov prvaka Hrvatske, Splićani drugi i to nakon dugih 20 godina. Bit će ovo treće dalmatinsko finale. U oba prethodna slavio je Zadar: 2008. u majstorici na oproštaju od Jazina te 2021. u “korona majstorici” na Višnjiku. Zanimljivo svih 10 utakmica u te dvije serije dobili su domaćini, a ove godine prvi put prednost domaćeg terena imaju Splićani.

RASPORED FINALNE SERIJE