24 ruj 2023
IZ ŽUTOG TABORA Srđan Subotić: “Svaki detalj može presuditi pa tako i publika”
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
KK Zadar

IZ ŽUTOG TABORA Srđan Subotić: “Svaki detalj može presuditi pa tako i publika”

Kreće finalna serija za prvaka Hrvatske. Prva utakmica između Splita i Zadra na rasporedu je sutra (utorak) od 20 sati na splitskim Gripama, koje su “rasprodane”, piše HKS.

– Osvježili smo se, kreće jaki ritam utakmica kakav je bio i cijelu sezonu. Bit će ovo pravo finale, odličan dekor kakvog ne viđamo često. Radujem se košarkaškoj atmosferi, užitku igranja u finalu. Ovo su dvije najbolje momčadi ove sezone, tu nema dileme. Bit će izuzetno teško, gusto, sve naše utakmice završile su u par poena razlike. Svaki detalj može presuditi pa tako i publika. Želimo dobiti prvu utakmicu, kako bi seriju usmjerili tamo gdje želimo – rekao je Srđan Subotić, trener Splita.

Ove sezone Split ima sa Zadrom skor 5:1, ali to u finalu neće puno značiti.

– Sa Zadrom moraš biti koncentriran i fizički maksimalan. Zadrova najveća kvaliteta je da nikada ne igraju loše, oni protivniku ne daju pobjedu, svaku utakmicu protiv njih moraš zaraditi pobjedu – kaže Subotić.

Žuti titulu prvaka čekaju 20 godina, 2003. godine pehar za prvaka podigao je kapetan Srđan Subotić. Sada trener Splita ima jedinstvenu priliku spojiti dva trofeja.

– Nema svatko takvu priliku… Koncentriran sam utakmicu po utakmicu, idemo jednu po jednu i doći najdalje što možemo – kazao je Subotić.

Gripe su rasprodane još od nedjelje, i stariji ne pamte kada se to dogodilo. Navijači su još jednom stali uz Žute.

– Hvala im na podršci cijele sezone. Ovo finale im je poklon, bili su uz nas i u nekim teškim trenucima, nadam se da će uživati, a mi ćemo dati sve od sebe da ih još jednom obradujemo – zaključio je Subotić.

Evo što uoči početka finalne serije kažu iz zadarskog tabora.

RASPORED FINALNE SERIJE

1. utakmica: 30.05. – Split – Zadar (20 sati)

2. utakmica: 01.06. – Split – Zadar (20 sati)

3. utakmica: 04.06. – Zadar – Split (20 sati)

Ev. 4. utakmica: 06.06. – Zadar – Split

Ev. 5. utakmica: 09.06. – Split – Zadar

Sve utakmice prenosit će Sportska televizija.