24 ruj 2023
BOKSAČKI KLUB ARES Ivano Tur i Mihovil Čulina srebrni, Mihael Baričević i Nikola Matić brončani na PH u boksu
Borilački

BOKSAČKI KLUB ARES Ivano Tur i Mihovil Čulina srebrni, Mihael Baričević i Nikola Matić brončani na PH u boksu

Boksački klub Ares nastupio je na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i kadete koje se održavalo na zagrebačkom velesajmu paviljon s devet boksača: Mihael Baričević, Mihovil Čulina, Ivano Tur, Nikola Matić, Karlo Kačanić, Toma Kačanić, Šime Baradić, Petar Pavlović i  Vito Begonja.

Viceprvaci Hrvatske su Ivano Tur u kategoriji 40 kilograma (mlađi kadet) i Mihovil Čulina u kategoriji 40 kilograma (kadet) dok su kadeti Mihael Baričević i Nikola Matić osvojili brončana odličja u kategorijama do 66 kilograma.

– Ponosni smo na naše najmlađe boksače jer su to mahom početnici u natjecateljskom boksu te se već u njihovim prvim mečevima vidi ogroman potencijal i budućnost. Pred njih ne stavljamo očekivanja već da kroz zabavu i zajedništvo stasaju u boksače – ističe trener Niko Marketin.

– Ove godine izašli smo s 19 boksača na sva prvenstva Hrvatske u svim uzrasnim kategorijama te osvojili ukupno deset medalja i to jedno zlato i pehar, pet srebrnih i četiri brončane medalje – zaključio je Vedran Bajlo.