18 tra 2024
ČUDO!!! Dario Gjergja s Oostendeom stigao i do 12. uzastopnog naslova prvaka Belgije
Foto: Tom Goyvaerts
Košarka

ČUDO!!! Dario Gjergja s Oostendeom stigao i do 12. uzastopnog naslova prvaka Belgije

Dario Gjergja nastavio je sjajan niz na klupi Oostendea osvojivši i 12. uzastopni naslov prvaka Belgije. Otkako je Dario 2011. godine stigao u Oostende, nakon godine provedene na klupi Spirou Charleroia, a potom i dvije u Liegeu, klub je pod njegovim vodstvom osvojio gotovo sve što se osvojiti da.

Do novog naslova prvaka Oostende je stigao pobijedivši u finalnoj seriji Telenet Giants Antwerp s 3:1. Jedini poraz Gjergjina je momčad upisala u prvom susretu da bi nakon toga bila nadmoćna u sve tri ostale utakmice. U ovoj posljednjoj, odigranoj jučer, Oostende je slavio sa 86:70, a najbolji igrač susreta bio je Keye Van Der Vuurst de Vries s 23 poena. S druge strane, najbolji u redovima Antwerpa bio je bivši igrač Zadra Ivan Marinković sa 14 koševa.

Uz dvanaest naslova prvaka Oostende u svojim vitrinama, otkako ga vodi Gjergja, ima i sedam naslova pobjednika belgijskog Kupa te četiri Superkupa, a Dario je čak tri puta izabran i za najboljeg trenera u Belgiji.  Ovome svemu valja dodati i kako je reprezentacija Belgije na EuroBasketu održanom u rujnu prošle godine na čelu s Gjergjom kao izbornikom srušila veliku Španjolsku, a malo prije toga u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo usred Niša poražena je i Srbija.

No čini se kako sve ovo nije dovoljno da Dario bude i izbornik reprezentacije Hrvatske.

Palac gore za domaću struku!