27 srp 2024
TAEKWONDO Ariana Oreč prvakinja Hrvatske u konkurenciji mlađih seniorki
Borilački

TAEKWONDO Ariana Oreč prvakinja Hrvatske u konkurenciji mlađih seniorki

U Zagrebu (Ivanja Reka) je održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore U21 (16 do 21 godine) u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i Taekwondo kluba KONDOR. Na prvenstvu je sudjelovalo 104 seniora i seniorki iz 31 klubova. Prvaci s ovog natjecanja idu na Europsko prvenstvo U21 u listopadu.

Kod seniorki nastupila je Zadranka Ariana Oreč u kategoriji – 67 kg i u polufinalu je odradila uspješnu borbu protiv Lee Grubišić (Dugo selo) dok ju je u finalu čekala pobjednica iz prethodnog polufinala (sada klupska kolegica) Ana Krstinić (Novi Zagreb). I ovu borbu Ariana je odradila rutinski i pobijedila i osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Ovom pobjedom Ariana se kvalificirala na Europsko prvenstvo za mlađe seniore U21 koje će biti u listopadu. Na Europskom prvenstvu U21 prošle godine osvojila je Srebrnu medalju pa se nadamo najmanje ponavljanju i ove godine.

U istom terminu i dvorani održano je Prvenstvo Hrvatske za Mlađe kadete i Kadete i nastupile su dvije kadetkinje iz Taekwondo kluba Zadar. Kod Mlađih Kadetkinja nastupila je Marcela Batur u kat. – 36 kg koja je nakon pobjede u osmini finala u četvrtfinalu u borbi za medalju izgubila, kod kadetkinja je nastupila Loreta Beram u kat. – 35 kg i u četvrtfinalu u borbi za medalju je izgubila.