09 lip 2023
NAJUSPJEŠNIJI U DALMACIJI U MLAĐIM UZRASTIMA RK Zadar 2013 pobjednik u tri od četiri regionalna natjecanja
Ostali sportovi

NAJUSPJEŠNIJI U DALMACIJI U MLAĐIM UZRASTIMA RK Zadar 2013 pobjednik u tri od četiri regionalna natjecanja

Rukometni klub Zadar 2013 naslovu prvaka 1. HRL jug u konkurenciji dječaka do 13 godina starosti dodali su još dva i to u konkurenciji dječaka U-11 i U-15.

Do ovog velikog uspjeha mladi su Zadrani stigli u Sinju gdje su konkurenciji do 11 godina upisali dvije uvjerljive pobjede protiv domaćeg Kamička i Dugopolja za veliko slavlje i naslov pobjednika. Valja dodati kako su do ovog uspjeha igrači Zadra 2013 došli odigravši sjajnu sezonu u kojoj su uvjerljivo slavili protiv svih ekipa iz gornjeg dijela ljestvice.

Što se, pak, U-15 kategorije tiče, Zadrani su u Sinju igrali dvoboj protiv Dugopolja koji je direktno odlučivao o prva četiri mjesta na tablici. Igrači trenera Matije Merhara na kraju su slavili s 21:14, a potvrda prvog mjesta i naslova pobjednika u ovoj konkurenciji stigla je u vidu slavlja nad sinjskim Kamičkom u zadnjoj utakmici sezone.

Iz RK Zadra 2013 naglasili su kako su ponosni na zajedništvo među svojim čime su pokazali zbog čega su u konačnici i osvojili čak tri od četiri službene kategorije natjecanja čime su postali i najuspješniji klub u Dalmaciji kada su u pitanju mlađi uzrasti.

RK Zadar 2013 sada sa generacijom U-13 očekuje i nastup na završnici 1. HRL koja će se od 30. svibnja do 2. lipnja igrati u Poreču. Na završnom turniru nastupa 20 ekipa, a Zadrani su smješteni u skupinu A koju dijele sa ekipama Ivanić-Grad, Koprivnica, Viro-Virovitica i Gospić.