04 lip 2023
Košarkaši Zadra u Zagrebu idu po finale sa Splitom
Foto: Zvonko Kucelin/ KK Zadar
KK Zadar

Košarkaši Zadra u Zagrebu idu po finale sa Splitom

Danas je u Zagrebu na rasporedu druga utakmica polufinala košarkaškog doigravanja za prvaka Hrvatske između Zadra i Cibone koja se igra na dvije pobjede.

Slavljem u Krešinom domu Zadar je poveo 1/0 i ukoliko pobjedi večeras izborit će plasman u finale koje je dvokorakom protiv Cedevite Junior izborio Split. U slučaju da Cibona pobjedi, u subotu će se igrati majstorica u Zadru.

Trener Zadra, Danijel Jusup.

– Za Cibonu se zna da ima odličnog playmakera Kapustu, polivalentnog Mazalina na četvorci. I ostali su dobri šuteri i skakači, jedna vrlo dobra momčad i sigurno ćemo morati biti na maksimumu ako se mislimo vratiti s dobrim rezultatom.

Poslušajmo i igrača Zadra, Karla Žganeca.

– Pred nama još jedna utakmica s Cibonom u kojoj nema nepoznanica ni s naše ni s njihove strane. Prvu utakmicu smo prelagano pustili da se vrate u igru, nakon što smo stvorili prednost i uđemo u neizvjesnu završnicu. Moramo uvidjeti neke situacije u kojima smo griješili u drugom poluvremenu i u kojima su nas iskažnjavali. Ako fizički odgovorimo i budemo energetski na nivou. možemo se nadati završetku serije već u Zagrebu.

Današnji ogled počinje u 19 sati.