09 lip 2023
Veslači Jadrana ukupni pobjednici regate za Kup Dalmacije u Kaštel Kambelovcu
Veslanje

Veslači Jadrana ukupni pobjednici regate za Kup Dalmacije u Kaštel Kambelovcu

Peta ovogodišnja regata za Kup Dalmacije održana je u Kaštel Kambelovcu.  Veslači  Jadrana još jednom su ove sezone ostvarili ukupnu pobjedu na regati te pojedinačne pobjede u kategorijama juniora i kadeta.  Ostvarili su ukupno jedanaest pojedinačnih pobjeda te pet drugih i tri treća mjesta te pobjedu u memorijalnoj utrci juniorskih dvojaca bez kormilara.

Regata je održana u izvrsnim uvjetima za veslanje, što je bilo neuobičajeno za  ovu regatu koja je obično poznata po vjetru koji krene puhati na polovici regate, što bi regatnu stazu učinilo vrlo zahtjevnom. No ovaj puta to nije bio slučaj i Jadranaši su u gotovo svim disciplinama i kategorijama veslali izvrsno, što potvrđuje i jedanaest pojedinačnih pobjeda.

Prva mjesta na regati su zauzeli dvojac bez kormilara juniora Mateo Matešić i Bartol Cuković, ujedno i pobjednik memorijalne utrke, u čast prerano preminulom veslaču Marine Kaštela Toniju Čavki, zatim Mara Bencun u samcu juniorki, Roko Skočić i Antonio Višić u dvojcu na pariće juniora, Petra Babara i Mara Bencun u dvojcu na pariće juniorki.

Još su prva mjesta osvajali četverac bez kormilara mlađih juniora Luka Kraljić, Rafael Brkić, Frane Vulelija i Roko Bubić, dvojac na pariće mlađih juniorki Augustina Mihatov i Martina Viduka, četverac sa kormilarom mlađih juniora u sastavu Marino Hrboka, Adrian Vidović, Pavle Vukojević, Teo Meštrović i kormilar Vito Filipi.

Viktorija Aleta bila je prva u samcu mlađih juniorki,  prvo mjesto u četvercu GIG na pariće kadeta osvojili su Marko Mišulić, Marko Borić, Mikula Bobić, Martin Vujević i kormilar Matija Vujević, Rahela Marcelić bila je prva u samcu kadetkinja, a Matija Vujević u samcu mlađih kadeta.

Druga mjesta su osvajali u četvercu bez kormilara seniora Antonio Višić, Roko Skočić, Ivan Mustać i Niko Škarpona, u dvojcu na pariće seniora Ivan Mustać i Niko Škarpona, zatim Dora Turčinov u samcu mlađih juniorki, Teo Valjin i Jan Pavičić u dvojcu na pariće kadeta te Lea Antičević u samcu mlađih kadetkinja.

Treća je bila Nika Kovač u samcu juniorki, Toni Čurković u samcu mlađih juniora te četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Luka Čoban, Domagoj Perica, Niko Skočić i Jere Vlatković.

Četvrto mjesto zauzeo je dvojac na pariće kadeta Teo Škarpona i Filip Matešić, a Frane Medić bio je šesti u samcu kadeta.

Nakon regate u Kaštelima, preostala je još samo jedna regata za Kup Dalmacije ove sezone, ona će se održati u Posedarju 18. lipnja, u organizaciji Veslačkog kluba Jadran i Veslačkog saveza Dalmacije.

Veslački klub Jadran ukupni je pobjednik svih održanih regata ove sezone i trenutno vodeći u ukupnom poretku Kupa.

S veslačima su u Kaštelima bili i treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo i Petar Milin.