04 lip 2023
ŽKK Zadar Plus podigao i međunarodni trofej
Ženska košarka

ŽKK Zadar Plus podigao i međunarodni trofej

Nakon plasmana u Premijer ligu košarkašice Zadar Plusa jučer su potpisale još jedan uspjeh, ovaj put međunarodni. Ekipa Šime Kraljevića osvojila je Ligu bez granica, u kojoj je ove sezone nastupilo osam ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Riječ je o klubovima koji su u svojim nacionalnim ligama u drugom rangu. Završni turnir četiri najbolje ekipe odigran je na Višnjiku. Premda oslabljene neigranjem Sanje Kovačević, Zadranke, koji su u ligaškom dijelu imale 12 pobjeda i dva poraza, u polufinalu su savladale Kranjsku Goru rezultatom 82:50. Plusice su čitavo vrijeme držale dvoznamenkastu razliku, da bi u 30. minuti nakon slobodnih bacanja Davorke Balić konačno probile granicu od 20 koševa prednosti (61:40), nakon čega više nije bilo povratka za Jeseničanke.

Dvojbi nije bilo ni u finalu protiv još jedne slovenske ekipe, Krke iz Novog Mesta. U kojem smjeru će ići utakmica vidjelo se već nakon prve četvrtine, u kojoj je bilo 28:10. Krka je pokušala smanjiti razliku, povremeno se činilo da bi moglo biti i malo neizvjesnosti, no u konačnici bila je to jednosmjerna ulica. Na kraju visoko podignuti trofej za ekipu koje je nedavno proslavila svoj tek drugi rođendan.