04 lip 2023
BOLJI OD JUGA Mlađi juniori VK Zadar za prvaka Hrvatske igraju protiv Primorja!
Vaterpolo

BOLJI OD JUGA Mlađi juniori VK Zadar za prvaka Hrvatske igraju protiv Primorja!

Mlađi juniori VK Zadar 1952 izborili su finale i borbu za zlato na završnici Prvenstva Hrvatske koja se igra u Rijeci.

U dvoboju polufinala porazili su dubrovački Jug nakon peteraca 12:11. Nakon četiri odigrane četvrtine bilo je 9:9. Pogodak za veliko slavlje postigao je Livio Antić. Bolji poklon nije niti mogao zamisliti na svoj 16 rođendan, izvrstan je na vratima bio i Roko Markulin koji je obranio dva peterca.

Po 2 pogotka postigli su Karlo Ražov, Karlo Kulišić i Ante Donđivić, jedan su dali Ivo Radetić, Toni Galušić i Livio Antić.

– Drama nad dramama i na kraju ja mislim zaslužena naša pobjeda. U zadnjoj sekundi primili smo pogodak za izjednačenje iako smo cijelu utakmicu bili bolji. Skupili smo glave i peterce odradili najbolje što se može. Ponosan sam na dečke, ovo im je nagrada za sve uloženo na treninzima. Finale s Primorjem, tu nema nepoznanica, želimo otići do kraja – ističe trener mlađih juniora VK Zadar 1952, Marin Stipić.

Protivnik Zadru u nedjeljnom finalu bit će domaćin Primorje koje je s uvjerljivih 14:7 u drugom srazu polufinala nadigralo splitski Mornar.

U 15 sati za treće mjesto igrat će Mornar i Jug a finale između Zadra i Primorja na rasporedu je od 16 sati i 45 minuta.