04 lip 2023
Na Višnjiku ove subote 7. Otvoreno Regionalno prvenstvo u paraplivanju
Sport osoba s invaliditetom

Na Višnjiku ove subote 7. Otvoreno Regionalno prvenstvo u paraplivanju

Nakon prošlogodišnjeg odlično održanog prvog natjecanja, na kojem su ugostili 142 plivača iz 5 zemalja, Plivački klub Zadar na bazenu Višnjik 20. svibnja organizira plivačko natjecanje za osobe s invaliditetom, na kojemu će zaplivati 125 plivača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine Slovenije. U dva dijela natjecanja plivat će natjecatelji iz 13 klubova u 16 kategorija u 12 disciplina.

– Radi se o sportskom događaju koji je važan i za naš klub i grad, s obzirom da se radi o posebnoj važnoj skupini sportaša. Sport osoba s invaliditetom nešto je što PK Zadar dugo godina njeguje a organizacijom ovog natjecanja cilj nam je promovirati plivanje osoba s invaliditetom, poručuju iz kluba.

Za PK Zadar nastupit će Lucija Mijolović i Mario Mrčela, predstavnici iz kategorije s intelektualnim poteškoćama. Od prošle godine plivači s down sindromom nastupaju u zasebnoj kategoriji. Najbrojniji klub je PK Natotor iz Zagreba koji dolazi s čak 37 plivača. Nakon svečanog otvaranja natjecanja nastupiti će plivači iz programa Sreća u vodi.

Program ovogodišnjeg natjecanja sastoji se od dva dijela, prvi dio započinje u subotu 20. 5.. u 11:00 sati, dok je službeno otvorenje i drugi dio u popodnevnom terminu s početkom u 16:30 sati.

U želji popularizacije plivanja i sporta za osobe s invaliditetom, svi ste pozvani poduprijeti realizaciju ove ideje koja će unaprijediti sport invalida i promovirati plivanje osoba s invaliditetom u Zadru. Za pomoć pri organizaciji natjecanja zaslužni su Grad Zadar, Zadarska županija, Športski centar Višnjik i Hrvatski paraplivački savez.