09 lip 2023
Bono Bošnjak posjetio jedini klub koji djeluje na otoku, Boksački klub Pašman
Foto: HBS
Borilački

Bono Bošnjak posjetio jedini klub koji djeluje na otoku, Boksački klub Pašman

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak posjetio je najmlađi hrvatski boksački klub, osnovan krajem prošle godine i jedini koji djeluje na otoku – BK Pašman u mjestu Neviđane na otoku Pašmanu u Zadarskoj županiji.

Predsjednik Bošnjak obišao je BK Pašman s predsjednikom Boksačkog saveza Zadarske županije Hrvojem Marićem, te načelnikom općine Pašman Krešimirom Ćosićem koji daje punu potporu i pomaže u djelovanju kluba.

Predsjednik HBS-a za prvi posjet BK Pašmanu darovao je boksačke rukavice i rekvizite za trening koji će i te kako koristiti klubu koji je tek počeo s djelovanjem.

Pašmanski klub je član Zadarskog županijskog saveza i prošloga tjedna primljen je kao najmlađi hrvatski klub u pridruženo članstvo HBS-a.

BK Pašman pokrenuo je u listopadu 2022. trener Mario Milolov, rođen u Zagrebu u kojem je završio osnovnu školu i Sportsku gimnaziju, te Višu trenersku na Kineziološkom fakultetu. Aktivno se bavio boksom i natjecao za BK Gladijator, živio je i u inozemstvu, a odlučio se doseliti i raditi na otoku otkuda je njegov pokojni otac. Neviđane broje kojih 650 stanovnika, a cijeli Pašman manje od 3.000 stanovnika (Ugljan je brojniji s oko 6.000 stanovnika).

Trener Mario Milolov okupio je djecu s Pašmana i Ugljana, ima već dvadesetak polaznika, pokrenuo je i rekreativne skupine i svi treniraju u dvorani Osnovne škole Vladimira Nazora u Neviđanima. Djeca su zavoljela boks i treninge u BK Pašmanu, a pogotovo postoji veliko zanimanje među djevojčicama koje su u većini u klubu i na treninzima.

Trener Milolov neće žuriti s uključenjem BK Pašmana u natjecateljski boks, prioritetni cilj je stvoriti klub i sredinu u kojoj se djeca ugodno osjećaju i u kojoj će prigrliti boks i sport kao zdravi način življenja.

S predsjednikom Boksačkog saveza Zadarske županije Hrvojem Marićem postoje ideje za tijesnom suradnjom sa zadarskim klubovima, o zajedničkim treninzima, međusobnim posjetima i razmjenama iskustava, a želja je da se na Pašmanu pokrene i ljetni kamp za mlade boksačice i boksače.

Tekst i foto: HBS