09 lip 2023
SABOR HKS-A I Zadrani dali podršku Nikoli Rukavini u vođenju hrvatske košarke
Foto: Marin Sušić / HKS
Domaća košarka

SABOR HKS-A I Zadrani dali podršku Nikoli Rukavini u vođenju hrvatske košarke

U zagrebačkom hotelu Aristos jučer je održana izborna sjednica Sabora Hrvatskog košarkaškog saveza. Nakon što je 8. listopada 2022. prvi put izabran na izvanrednoj izbornoj sjednici, Nikola Rukavina je kao jedini kandidat ponovno izabran za predsjednika HKS-a za mandatno razdoblje 2023.-2027. I to jednoglasno sa 60 glasova pristunih zastupnika od 68 koliko broji novi saziv Sabora.

– Najprije bih želio iskreno zahvaliti svima na ukazanom povjerenju i samim time na izboru na mjesto predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza koje prihvaćam s dubokim osjećajem odgovornosti. S obzirom na veliko povjerenje koje ste mi ukazali, uvjeravam vas da ću se u potpunosti posvetiti interesima košarke na svim razinama – istaknuo je Rukavina i dodao.

– U planu su i veća ulaganja u projekte s ciljem širenja baze igrača i procvata mladih talenata. Ali ni jedan cilj nije moguće ostvariti bez zajedničkog napora cijele košarkaške zajednice i zato vas sve pozivam na suradnju jer tek zajedničkim snagama možemo stvarati novo nasljeđe za generacije koje dolaze.

Košarkaški savez Zadarske županije na Saboru HKS-a predstavljali su Marin Vrsaljko, Božo Škara, Tomislav Kabić, Željko Predovan i Boris Skroće.

Izabrani su i članovi Upravnog odbora HKS-a, među kojima je i predsjednik KSZŽ Marin Vrsaljko. Osim njega tu su Bernard Budimir, Željko Dorić, Ivan Matančić, Josip Milaković, Zdravko Rupnik, Vice Sep, Miroslav Vagner, Robert Jurković i Dragutin Črnjević.