09 lip 2023
RUKOMETNI KLUB ZADAR 2013 Selekcija igrača do 13 godina prvak je Dalmacije
Rukomet

RUKOMETNI KLUB ZADAR 2013 Selekcija igrača do 13 godina prvak je Dalmacije

Selekcija U-13 Rukometnog kluba Zadar 2013 postala je prvak Dalmacije i krajem svibnja ide na Prvenstvo Hrvatske. Ono što posebno valja istaknuti je da su igrači Frane Karduma sezonu odradili bez izgubljenog boda, od 28 utakmica upisali su isto toliko pobjeda.

– Obranili smo titulu U-13. Govorimo o generaciji 2009./2010. i iza njih je jedna odlična sezona. Na početku sezone osvojili smo Pozoj Cup u Čakovcu, zatim nedavno i Maksimir Cup. Čekamo završnicu u Poreču i nadamo se dobrom rezultatu.

Dolaze najbolje momčadi iz cijele Hrvatske, u središnjoj regiji je konkurencija vrlo jaka tako da je teško najavljivati nešto konkretno, međutim imamo razloga vjerovati u neki dobar rezultat – kazao je Kardum te pohvalio svoje rukometaše.

– Većina je u klubu od prvog razreda osnovne škole. Izvanredni su i za trening i po ponašanju. S njima se može kvalitetno raditi, što potvrđuju i rezultati. Idemo i na Partille Cup u Švedsku u srpnju na sedam dana, to su igrači s kojima se može ići »na kraj svijeta« – zaključio je Kardum i dodao kako su klupske selekcije U-11 i U-15 također izborile završnicu Prvenstva Hrvatske.