22 ruj 2023
RUKOMETNI KLUB ZADAR 1954 Generacija do 17 godina novi je prvak Dalmacije!
Rukomet

RUKOMETNI KLUB ZADAR 1954 Generacija do 17 godina novi je prvak Dalmacije!

Naslov prvaka Dalmacije ili kako se to službeno zove, Regije 3, u uzrastu do 17 godina osvojili su rukometaši Zadra 1954. Njihov trener, Nino Jerak, vrlo je zadovoljan proteklom sezonom i najavio je da će se »potući« na Prvenstvu Hrvatske.

– Cilj nam je bilo prvo mjesto u ligi, i sada ciljamo borbu za medalje na završnici. Realno, imamo za to mogućnosti i znanja. Prvi dio sezone smo bili kompletniji, dok su nas u drugom dijelu poremetile ozljede, pa smo imali problema i s dvoranom, nismo mogli u Mocirama trenirati dva mjeseca zbog svega što se događalo, tako da kad sve uzmemo u obzir možemo biti vrlo zadovoljni.

Nas dvojica trenera, Edin Bašić i ja vjerujemo u ove mladiće, oni vjeruju u sebe i očekujemo da možemo igrati protiv svih – kazao je Jerak te se zahvalio svojoj momčadi što su se toliko odricali i pristali na kasnovečernje treninge.

– Treniramo uglavnom do 22, 23 sata i samo na tome treba odati veliko priznanje igračima. Kako njima, tako i njihovim roditeljima, a onda nekako i nama dvojici što svaku večer smo po nekoliko sati u Mocirama i zatvaramo ih oko ponoći. Dečki su prije svega redoviti, dobro treniraju, vole trenirati i vratilo im se.

-Imamo sada i reprezentativca, imamo i nekoliko igrača koji su prošle godine bili na Mediteranskom prvenstvu s reprezentacijom tako da očito je da nešto dobro radimo. Već pet mjeseci nam naš kapetan, Bartol Mikuljan, ne igra jer je ozlijeđen. Nadam se da ćemo ga uspjeti osposobiti za završnicu da odigra barem 10-ak minuta po utakmici – zaključio je Jerak.