09 pro 2023
POČINJE DOIGRAVANJE Marko Ramljak: “Moramo pronaći dodatnu energiju i probati slaviti u dvije utakmice”
Foto: Šime Zelić/ KK Zadar
KK Zadar

POČINJE DOIGRAVANJE Marko Ramljak: “Moramo pronaći dodatnu energiju i probati slaviti u dvije utakmice”

Pred košarkašima Zadra su najvažniji tjedni svake sezone – kreće doigravanja HT Premijer lige i borba za naslov prvaka. Prvi protivnik je momčad Dinama, koja nije izborila ulazak u Ligu za prvaka, ali je bila najbolja u Ligi za ostanak, ukupno sedma, te je posljednje kolo odigrala bez kalkulacija, izbacivši Goricu iz lige.

Momčad Dinama ima nekoliko poveznica sa zadarskom košarkom, a najvažnija je onaj da ih trenira Vladimir Anzulović, koji je prošle godine raskinuo ugovor sa Zadrom zbog zdravstvenih problema. Sa Zadranima će se susresti prvi put, budući da je novi klub preuzeo prije mjesec dana kako bi ga spasio od ispadanja iz lige. Posao je odradio prvoklasno, a hoće li imati dovoljno kvalitete za suprotstavljanje momčadi poput Zadra vidjet će se ove srijede.

– Dinamo ima iskustvo igranja na većoj razini, mogu napraviti probleme jačim ekipama. Nama je najbitnije da izvučemo neku energiju i svježinu koju neće biti lako naći poslije ovakvog ritma, a bila je i glavni problem protiv Crvene zvezde. Igramo dugu sezonu sa skraćenom rotacijom, voljeli bismo što prije završiti seriju ali moramo ići utakmicu po utakmicu. Ključ je da kroz ove utakmice budemo na visokoj energetskoj razini, onda se možemo nadati dobrom rezultatu na kraju, kaže kapetan Marko Ramljak.

Početak susreta je u 18 sati.