21 lip 2024
KK OPUS PUNTAMIKA Sezona kojom su dominirali porazi zaključena pobjedom
Foto: Zadar.tv
Domaća košarka

KK OPUS PUNTAMIKA Sezona kojom su dominirali porazi zaključena pobjedom

Juniori Košarkaškog kluba Opus Puntamika pobjedom su zaključili poluzavšni turnir prvenstva Hrvatske igran u Virju. Nakon tijesnog poraza na otvaranju od Šibenke te uvjerljivog u drugom kolu od favorizirane Cibone, igrači Jakova Vladovića u posljednjoj su utakmici pobijedili domaći Podravac rezultatom 94:61.

Tako su natjecanje završili na trećem mjestu s omjerom 1-2, iza Cibone, koja je s tri pobjede izborila plasman na završni turnir te Šibenke (2-1), a ispred Podravca, koji je ostao bez pobjede.

Jakov Vladović (Foto: Zadar.tv)

Najbolji kod Puntamičana u posljednjem su susretu bili Nino Barić sa 17 koševa i osam skokova te Toni Gladović sa 15 koševa, 13 skokova i šest asistencija, dok je Šime Bašić postigao 13 poena, Martin Alić 12, Angelo Kovačević i Karlo Gobin po 9, Luka Bubić i Roko Stručić po 6, a Frane Šango 4. Uz njih, na turniru je igrao i Šimun Lončar, koji je bio ponajbolji igrač Puntamičana u prva dva susreta na turniru, dok u posljednjem nije nastupio.

– Hvala igračima i treneru na ovoj “2 u 1 sezoni” u kojoj su bili i seniori i juniori i u kojoj je sve palo na njihova leđa. Sezoni kojom su dominirali porazi, ali se sačuvao obraz Kluba, jer se nije odustalo od Prve lige bez obzira na najblaže rečeno lošu situaciju. Zelena obitelj je ponosna na vas – poručili su iz KK Opus Puntamika.