19 tra 2024
ROKO JURLINA: “Mi smo Zadar i uvijek moramo težiti najvišim ciljevima”
Foto: Marin Sušić / HKS
KK Zadar

ROKO JURLINA: “Mi smo Zadar i uvijek moramo težiti najvišim ciljevima”

Trima pobjedama na poluzavršnom turniru prvenstva Hrvatske u Zagrebu juniori KK Zadar izborili su plasman među četiti najbolje momčadi u državi te će se uskoro s Cibonom, Splitom i Cedevitom boriti za naslov prvaka. Nakon osvajanja titule najbolje momčadi u Dalmaciji, igrači Roka Jurline, na poluzavršnici su uvjerljivo pobijedili Međimurje, Bosco i Dubravu.

– Prije svega čestitam mojim igračima i stručnom stožeru na odlično obavljenom poslu u Zagrebu. Odradili smo tri doista odlične utakmice u kojima smo ispoštovali praktički sve što smo se dogovorili i sve protivnike ostavili bez šanse – rekao je Jurlina pa istaknuo.

– Možda naše uvjerljive pobjede sugeriraju drugačije, ali po mišljenju mnogih upravo je naša poluzavršna skupina bila i najteža od sve četiri. Naročito jer smo igrali s Boscom koji je, predvođen MVP-jem HT Premijer Lige Lukom Krajovićem slovio za jednog od glavnih favorita za naslov prvaka. No, pokazali smo karakter, smirenost, individualnu i timsku kvalitetu i zasluženo se plasirali na Final Four.

S obzirom na vrhunski posao odrađen na poluzavršnici, na koju su mladi Zadrani putovali redovnom autobusnom linijom, možda ne bi bilo loše to ponoviti i za samu završnicu, koja je na rasporedu 22. i 23. svibnja u Šibeniku.

– Šalu na stranu, bilo je to zanimljivo iskustvo koje se, nadam se neće ponoviti. No, mene zanima isključivo teren, a svi smo mi tu prije svega da se ponašamo, igramo i djelujemo kako bi na najbolji mogući način predstavili naš klub. Mislim da smo napravili veliku stvar, jer smo izborili plasman na završni turnir praktički sa samo dva igrača izlaznog juniorskog godišta, a sve ostalo su ulazni juniori ili čak kadeti. No, posao još nije gotov. Čekaju nas još dvije utakmice do vrha i pokušat ćemo napraviti sve da odemo do kraja. Jer mi smo Zadar i uvijek moramo težiti najvišim ciljevima – zaključio je Jurlina.