01 lis 2023
Hrvoje Marić: “Županijski savez ima jedini otočki klub BK Pašman, želja je da “Memorijal Damira Zrilića” postane međunarodni turnir
Borilački

Hrvoje Marić: “Županijski savez ima jedini otočki klub BK Pašman, želja je da “Memorijal Damira Zrilića” postane međunarodni turnir

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak u Zadru se sastao s predsjednikom Boksačkog saveza Zadarske županije Hrvojem Marićem.

Hrvoje Marić upoznao je predsjednika HBS-a Bonu Bošnjaka s ambicioznim planovima i strategijom razvoja boksa u Zadarskoj županiji. Među prvim ciljevima je povećati broj natjecatelja i kvalitetu boksača u Županiji, pa predsjednik BSZŽ-a Hrvoje Marić kao glavnu stratešku odrednicu ističe:

“Želimo da Grad Zadar i Zadarska županija u dogledno vrijeme imaju olimpijca. Zadar je dao brojne vrhunske boksače i reprezentativce u svim kategorijama, osvajane su medalje na europskim prvenstvima, a dosad još nije imao svog boksača na Olimpijskim igrama. Zadar kao grad sporta i talentiranih sportaša za to ima potencijala i uvjereni smo da ta strategija nije nerealna”.

U Boksačkom savezu Zadarske županije zasad je okupljeno šest klubova – BK Ares, BK Benkovac, BK Diabolik, BK Pašman, BK Rebel i BK Zadar.

Predsjednik BSZŽ-a Hrvoje Marić ponosno ističe da u Savezu odnedavno djeluje BK Pašman, jedini boksački klub s hrvatskih otoka, u mjestu Neviđane na Pašmanu, u kojem s mladima odnedavno s puno entuzijazma radi trener Mario Milolov.

Članovi klubova okupljenih u Boksačkom savezu Zadarske županije osvojili su medalje i na ovogodišnjem seniorskom državnom prvenstvu, kao i na nedavnom Prvenstvu Hrvatske za seniore U-22 i juniore.

BSZŽ u suradnji s BK Aresom pokrenuo je uspješno ove godine i 1. Memorijal Damira Zrilića u spomen na velikog zadarskog boksača i trenera, a Hrvoje Marić kaže:

“Razgovarali smo s predsjednikom HBS-a Bonom Bošnjakom da već sljedeće 2024. godine Memorijal Damira Zrilića bude jači i kvalitetniji, pa i s međunarodnom dimenzijom, te da ga organiziramo u velikoj dvorani na Višnjiku i zadarskoj publici pripremimo pravi boksački spektakl.”

Tekst: Hrvatski Boksački savez