04 lip 2023
Pretkadeti KK Zadar izborili Final four i borbu za naslov prvaka Hrvatske
Foto: Andrej Jančijev
KK Zadar

Pretkadeti KK Zadar izborili Final four i borbu za naslov prvaka Hrvatske

Pretkadeti KK Zadar plasirali su na Final four te će se boriti za naslov prvaka Hrvatske. Dečki koje vodi trener Ivan Bais u natjecanju Jedinstvene pretkadetske lige osvojili su drugo mjesto s omjerom od 9 pobjeda i 2 poraza u jedanaest odigranih utakmica. Na vrhu je Cedevita sa svih 11 ostvarenih pobjeda.

Zadrani su bili domaćini posljednjeg turnira u Jazinama. Odigrali su dvije utakmice i upisali su dvije nove pobjede. Očekivano, put do njih nije bio nimalo lagan. Prvo su nadigrali Pazin 73:58 a zatim i Olivu 66:59.

– Očekivali smo jako težak jedan turnir. Trebala nam je jedna pobjeda za osigurati odlazak na final four. Uspjeli smo to ostvariti prvog dana protiv Pazina koji ima jednu od najboljih ekipa u Hrvatskoj u ovom uzrastu. Dečki su pokazali karakter kako protiv Pazina tako i Olive, obje utakmice prelomili su u zadnjem periodu i to me čini sretnim – ističe trener Ivan Bais.

Parovi polufinala su Zadar – Pazin, i Cedevita – Bosco.

– I sada smo vidjeli koliko je Pazin dobar, bit će teško ali ja vjerujem u momke i nadam se da možemo otići i do samog kraja – zaključio je Bais.