09 lip 2023
DANIJEL JUSUP: “Čestitam momcima na cijeloj sezoni u ABA ligi”
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
KK Zadar

DANIJEL JUSUP: “Čestitam momcima na cijeloj sezoni u ABA ligi”

Izjave trenera nakon druge utakmice četvrtfinala doigravanja AdmiralBet ABA lige Zadar – Crvena Zvezda.

Danijel Jusup, trener Zadra: “Crvena zvezda je euroligaška momčad koja ima široki raspon igrača, nekad je problem za trenera koga staviti. Kad uspoređujem onu prvu utakmicu i ovu, čini mi se da u Beogradu nismo imali neki prostor za više, a u ovoj smo imali. Otvorili smo utakmicu promašenim zicerima, a kad smo obranili nekoliko napada možda smo mogli povesti i odvesti utakmicu u drugom smjeru.

Sve skupa mogu čestitati momcima na cijeloj sezoni u ABA ligi, ni u jednu utakmicu nismo ušli s rezervom, bili smo dostojan protivnik svima osim Partizanu u gostima. Pokazali smo karakter, nismo se predavali, imali smo i nekoliko bizarnih poraza, možda smo mogli imati koju pobjedu više. Drago mi je zbog Luke, vukao je cijelu sezonu, zaslužio je MVP nagradu.”

Duško Ivanović, trener Crvene zvezde: “Morali smo večeras odigrati 100 posto da bismo pobijedili. Imali smo razdoblja dobre i loše igre, a najviše što ne bih da nam se ponavlja je popuštanje i relaksacija. Možeš u napadu napraviti greške, promašiti otvoreni šut, ali ne može se dogoditi da ne zatvoriš skok. Zadrovih 14 skokova u napadu pokazuje kako smo ga mi zatvorili. Zadar je iskusna i dobra momčad. Igraju agresivno, upali su u rezultat, a kad se to uspije teško je igrati.”