09 lip 2023
Futsal ekipa Sveučilišta u Zadru prva u Milanu
Futsal

Futsal ekipa Sveučilišta u Zadru prva u Milanu

U Milanu se održao međunarodni studentski turnir pod nazivom “Euro Milano 2023” na kojem su nastupili ženska odbojkaška i muška futsal ekipa Sveučilišta u Zadru, a koji je okupio 1000 sportaša iz 17 svjetskih država.

Muška futsal ekipa osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju u konkurenciji 22 ekipe.  Cijeli turnir dečki su odigrali vrhunski te su ostvarili svih sedam pobjeda uz gol razliku 25:5.

Prvo su u grupi pobijedili ekipe University of Tripoli iz Libije 4:1, Universita Degli Studi di Milano iz Italije 4:0 te Delft University of Technology iz Nizozemske 4:1.

U osmini finala ostvarena je pobjeda protiv Sveučilišta u Puli 2:0, u četvrtfinalu protiv Bocconi Sport iz Italije 4:0, a u polufinalu protiv Universidad Politecnica de Madrid iz Španjolske 4:1.

Finalna utakmica protiv ekipe University Misurata iz Libije koja u svojim redovima ima i igrače reprezentacije u futsalu bila je puna preokreta gdje je ekipa Sveučilišta u Zadru povela 1:0 golom Rikarda Malbašića, da bi ekipa University Misurata sa dva brza gola povela šest minuta prije kraja utakmice sa 2:1.

Ubrzo nakon toga Dino Škibola majstorski lijevicom sa velike udaljenosti pogađa gol, a minutu prije kraja utakmice Renato Nović koji je proglašen za MVP turnira postiže pobjedonosni gol i slavlje je moglo započeti.Treće mjesto osvojila je ekipa Universidad Politecnica de Madrid. Velike čestitke cijeloj futsal ekipi na ovom fenomenalnom uspjehu.

Sastav futsal ekipe: Jakov Pinčić, Renato Nović, Dino Škibola, Rikardo Malbašić, Mate Šarin, Bruno Orlović, Ivo Kukin, Josip Crnjak, Niko Lučić i Josip Šimunović. Voditelji: Tonći Jerak i Dinko Jadrešić

Ženska odbojkaška ekipa Sveučilišta u Zadru osvojila je četvrto mjesto u konkurenciji 10 ekipa.

U grupi su ostvarene pobjede protiv ekipa Sapenza Universita di Roma iz Italije 2:0, University of Prishtina “Hasan Prishtina” iz Kosova i NABA Milano iz Italije 2:0, a poraz protiv ekipe AU Gent iz Belgije ( 0:2 ).

U četvrtfinalu ostvarena je pobjeda protiv ekipe Satale Milano iz Italije 2:1.

U polufinalnoj utakmici protiv ekipe University of Economics and Business in Prague iz Česke naše cure su bile jako blizu pobjede i plasmana u finale jer su u trećem odlučujućem setu vodile do pred sam kraj utakmice, ali u završnici pobjeda je ipak otišla na drugu stranu ( 1:2 ).

U utakmici za treće mjesto bolja je bila ekipa AU Gent iz Belgije ( 0:2), a prvo mjesto osvojila je ekipa UC Louvan iz Belgije.

Sastav odbojkaške ekipe: Franka Volpi Kobal, Vana Mrduljaš, Laura Gnjatović, Katarina Kelava, Manuela Miklaj, Nika Tomašević, Iva Marin, Maria Bokan, Sara Zubović i Petra Maričić. Voditeljica: Gordana Ivković.