09 pro 2023
VK ZADAR 1952 Mlađi juniori na završnici Regionalne lige u Novom Sadu
Vaterpolo

VK ZADAR 1952 Mlađi juniori na završnici Regionalne lige u Novom Sadu

Novi Sad od četvrtka do nedjelje domaćin je Regionalnog vaterpolo turnira za mlađe juniore.

Nastupit će deset klubova PVK Jadran – Herceg Novi, VK Primorac – Kotor, VK Košutnjak – Beograd, VK Budva BR, VK Vojvodina, VK Šabac, VK Jug AO – Dubrovnik, VK Primorje EB – Rijeka, Rep. Slovenije te VK Zadar 1952.

– Deset najboljih sastava iz regije, po tri najbolje ekipe iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i reprezentacija Slovenije. Naše prvenstvo još nije završilo, mi jesmo pri samom vrhu ali splitski Mornar je odustao od natjecanja pa smo mi prihvatili poziv našeg Saveza te ćemo braniti boje Hrvatske zajedno s Jugom i Primorjem. Velika čast ali i obveza, riječ je velikom izazovu za nas i jedva ga čekamo. To su utakmice na najvišem mogućem nivou i to se treba iskoristiti. Od suparnika znamo naša dva rivala Juga i Primorje, bit će se zanimljivo susresti i s malo drugačijim vaterpolom – ističe Marin Stipić, trener mlađih juniora VK Zadar 1952.

Rezultat, kakav priželjkuju?

– Očekivanja, idemo iz utakmice u utakmicu, ne postavljamo neke ciljeve, sudjelovanje je već veliko priznanje za nas. Svaki dan dvije utakmice, bit će naporno ali spremni smo i jedva čekamo da sve krene – zaključio je Stipić.

VK Zadar 1952 je u grupi s Jugom, Budvom, Primorcem i Šapcem. U četvrtak će odmjeriti snage s dva crnogorska predstavnika, Budvom i Primorcem.