09 pro 2023
Mihovil Fantela: “Želimo na Svjetskom prvenstvu osigurati vizu za Olimpijske igre”
Jedrenje

Mihovil Fantela: “Želimo na Svjetskom prvenstvu osigurati vizu za Olimpijske igre”

Predolimpijska je godina i u punom jeku priprema za sve što ih očekuje ove sezone su jedriličari zadarskog Svetog Krševana, Mihovil i Šime Fantela.

Iza zadarskog dvojca u klasi četrdeset devetka već su neke odrađene regate. Kuliminacija će biti Svjetsko prvenstvo u Den Haagu početkom kolovoza gdje će se dijeliti prve vize za Olimpijske igre u Parizu. 

– To je nekakav cilj otići u Den Haag i završiti u prvih deset nacija i samim time završiti pri vrhu i boriti se za medalju. To je ipak drugi fokus tog Svjetskog prvenstva, prvi je osigurati vizu, točniju normu za Igre i onda se mirno spremati za njih. Jako smo motivirani, veselimo se svemu što nas očekuje i idemo hrabro u nove pobjede – istaknuo je Mihovil Fantela.

Već ove nedjelje Fantele odlaze na pripreme put Marseillea gdje će na poprištu olimpijske regate sljedeće sezone biti početkom srpnja održan jedan od najvažnijih test event za spomenuto natjecanje. Od velikih izazova ove godine uz Svjetsko prvenstvo očekuje ih još i u mjesecu studenom Europsko prvenstvo u Portugalu.