04 lip 2023
AŠK ZADAR Karla Žilić prvakinja Hrvatske u četveroboju
Atletika

AŠK ZADAR Karla Žilić prvakinja Hrvatske u četveroboju

U Zagrebu je održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske u višeboju za sve kategorije. Na prvenstvu je nastupilo i četvero članova AŠK Zadar, postigavši odličan uspjeh, osvojivši ukupno četiri medalje: jednu zlatnu i tri srebrne.

U konkurenciji 15 mlađih kadeta Dorijan Jurešić je u četveroboju osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju. osvojivši ukupno 1.914 bodova, što je njegov novi osobni i novi klupski rekord za kategoriju ml. kadeta. Dorijan je pritom obarao osobne rekorde na 80 m prepone, u skoku u vis, na 600 m te u bacanju kugle.

Među 20 ml. kadetkinja u četveroboju, odlična Karla Žilić osvojila je uvjerljivo 1. mjesto, zlatnu medalju i naslov prvakinje Hrvatske s ukupno osvojenih 2.444 boda, postigavši pri tome i novi osobni i novi klupski rekord za kategoriju ml. kadetkinja. I ona je obarala osobne rekorde na 80 m prepone, 400 m, u skoku u vis i bacanju kugle. Treba napomenuti da je Karli ovo već treći naslov prvakinje Hrvatske u ovoj sezoni.

Luna Mandić je u šestoboju u konkurenciji 10 kadetkinja osvojila 2. mjesto i srebrnu medalju, osvojivši ukupno 3.674 boda (novi osobni i klupski rekord).
U konkurenciji ml. juniora u desetoboju Emilio Pucar je osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju uz novi osobni i klupski rekord). Inače ovo je Emiliju prvi odrađeni desetoboj u karijeri.

U konkurenciji 14 klubova koji su osvojili medalje Atletski športski klub Zadar je osvojio odlično 3. mjesto s ukupno osvojene 4 medalje.