09 lip 2023
CASTELNUOVO DI GARFAGNANA Škola košarke Zadar 2012/13 četvrta na 30. Trofeo Cefa “Memorial Danilo Boschi”
Mlađe kategorije

CASTELNUOVO DI GARFAGNANA Škola košarke Zadar 2012/13 četvrta na 30. Trofeo Cefa “Memorial Danilo Boschi”

Nakon pet dana boravka u Italiji (Toscana) na 30. Trofeo Cefa Memorial Danilo Boschi u Castelnuovo di Garfanana svojim kućama vratili su se jutros predstavnici Škole košarke Zadar s generacijom dječaka rođenih 2012./13.

Dečki su u konačnici zauzeli četvrto mjesto u konkurenciji dvanaest ekipa. U skupini su ostvarili tri pobjede. Slavili su protiv Paderne iz Milana, zatim su nadigrali Basket Olimpiju te Basket Pistoia.

Na putu za plasman u finale porazili su ih u polufinalnom dvoboju vršnjaci iz Biancorosso Grosseta koji su do pobjede došli u uzbudljivoj  završnici. Naše dečke čekao je završnog dana dvoboj za treće mjesto. Bolji od njih bio je Basket Livorno.

Pobjednici ovogodišnjeg 30. izdanja turnira stižu iz Litve, iz kluba VKM Vilniaus koji su u finalu porazili Basket Livorno.

– Dvadeset i prvi put je ovo sada bilo da mi već idemo na turnir kod naših dragih prijatelja.  Dečki su uživali u utakmicama, druženju sa svojima vršnjacima iz Italije, Švicarske I Litve a vidjeli su i ponešto od prelijepe Toscane. Rezultatski smo u konkurenciji 12 ekipa osvojili 4 mjesto, ali, što je puno važnije, stekli su iskustvo i uspomene koje će dugo pamtiti. Hvala svima iz CEFA Basket i čestitke na još jednom sjajno organiziranom turniru – istaknuo je iz Škole košarke Zadar, Umberto Piasevoli.

ŠKOLA KOŠARKE ZADAR 2012/13: Maro Ninčević, Vito Ivanov, Emanuel Kapelari, Paolo Terzin, Matej Peša, Leo Burčul, Bartol Škopelja, Šime Sorić, Šimun Vidaković, Dino Batović, Duje Prtenjača, Karlo Zrilić, Lovre Marinov, Ander Banić. Treneri: Marija Sipina, Marin Pulja, Umberto Piasevoli.