04 lip 2023
Veslači Jadrana najuspješniji na Memorijalu Tončija Skendera u Makarskoj
Veslanje

Veslači Jadrana najuspješniji na Memorijalu Tončija Skendera u Makarskoj

Natjecanje za Kup Dalmacije nastavljeno je regatom u Makarskoj, Memorijalom Tončija Skendera. Veslači Jadrana ostvarili su ukupno jedanaest pojedinačnih pobjeda i ukupne pobjede u kategorijama juniora B i seniora.

Jadranaši su odnijeli pobjede u četvercu bez kormilara seniora, a veslali su ga Ivan Mustać, Petar Miloš, Niko Škarpona i Antonio Višić, zatim u dvojcu na pariće seniorki Dora Turčinov i Viktorija Aleta, zatim Roko Skočić i Antonio Višić u dvojcu na pariće juniora, Mara Bencun i Nika Kovač u dvojcu na pariće juniorki.

Pobjede su još ostvarili četverac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Luka Kraljić, Rafael Brkić, Frane Vulelija i Roko Bubić, četverac sa kormilarom mlađih juniora Marino Hrboka, Adrian Vidović, Pavle Vukojević, Teo Meštrović i kormilar Vito Filipi, zatim Augustina Mihatov u samcu mlađih juniorki, Lana Marijačić i Martina Viduka u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Rahela Marcelić u samcu kadetkinja te Lea Antičević u samcu mlađih kadetkinja.

Drugi su bili Ivan Mustać i Petar Miloš u dvojcu na pariće seniora, Petra Babara u samcu juniorki, Toni Čurković u samcu mlađih juniora, četverac na pariće kadeta u sastavu Teo Škarpona, Marko Dinarina, Davor Božajić i Filip Matešić te Matija Vujević u samcu mlađih kadeta. Treće mjesto zauzeo je četverac gig kadeta u sastavu Teo Valjin, Marko Borić, Mikula Bobić, Martin Vujević i kormilar Jan Pavičić.

Četvrto mjesto zauzeo je četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Luka Čoban, Šimun Ricov, Niko Skočić i Jere Vlatković.

Jadran je, trećom pobjedom u nizu, učvrstio vodstvo u ukupnom poretku za Kup Dalmacije dvije regate prije kraja natjecanja. Sljedeća regata na rasporedu je u Kaštel Kambelovcu 20. svibnja, dok je posljednja u Posedarju 18. lipnja.

S veslačima su u Makarskoj bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo i Petar Milin.