04 lip 2023
ŠKOLA KOŠARKE Jusupov Zadar još jednom razbio Sesarovu Cibonu
Foto: Marin Sušić / KK Cibona
KK Zadar

ŠKOLA KOŠARKE Jusupov Zadar još jednom razbio Sesarovu Cibonu

Morat ćemo dobrano zavriti u povijesne knjige da pronađemo kada su košarkaši Zadra dvaput zaredom ovako uvjerljivo razbili najvećeg rivala Cibonu u njenoj dvorani, kako je to slučaj u mjesecu travnju 2023.

Nakon što je početkom mjeseca momčad Danijela Jusupa pobijedila onu Josipa Sesara u Zagrebu s visokih 63:89 u sklopu 25. kola ABA lige, sličnu priču ponovila je i danas u 9. kolu Lige za prvaka.

Bila je to zadarska škola košarke pod tornjem praktički svih 40 minuta, nakon kojih je na semaforu svijetlilo visokih 75:96 za veselu pjesmu zadarskih navijača, koji su potpuno nadglasali domaće.

Na kraju prve četvrtine +6 (21:27), na poluvremenu +12 (36:48), da bi u trećoj četvrtini prednost Zadra narasla i na 22 razlike. Cibona je u jednom trenutku smanjila na -12, no uslijedila je nova zadarska demonstracija moći, koja je rezultirala najvećom prednošću od 25 poena u četvrtoj četvrtini.

Najefikasniji kod Zadra bio je Luka Božić sa 26 koševa, sedam skokova i pet asistencija, dok je Marko Ramljak postigao 17 poena uz po šest skokova i asistencija. Odličan je bio i Karlo Žganec sa 13 poena, osam skokova i sedam asistencija, jednak broj koševa zabio je i Dario Drežnjak, a Sani Čampara je susret završio sa 12 koševa na kontu. Kod domaćih Krešimir Ljubčić je zabio 21, Sven Smajlagić 18, Lovro Mazalin 15, a Borna Kapusta je sakupio sedam poena i osam asistencija. STATISTIKA

Uoči posljednjeg kola Lige za prvaka Zadar, Cibona i Split bodovno su izjednačeni na vrhu ljestvice s omjerom 25-6. U posljednjem kolu Zadrani 6. svibnja gostuju kod Furnira, a dan ranije Cibona dočekuje Split.