09 pro 2023
Adem Mekić uoči Cibone: “Uvijek su to zahtjevni susreti ali želimo treću pobjedu u nizu protiv njih”
Adem Mekić (Foto: KK Zadar / Zvonko Kucelin)
KK Zadar

Adem Mekić uoči Cibone: “Uvijek su to zahtjevni susreti ali želimo treću pobjedu u nizu protiv njih”

 U 9. kolu Lige za prvaka HT Premijer lige u Zagrebu se u nedjelju igra derbi hrvatske košarke Cibona – Zadar. Bit će to treća utakmica Zadra u četiri dana, ujedno i najvažnija jer će odlučivati o poretku za doigravanje, odnosno o prednosti domaćeg terena u borbi za prvaka.

Cibona je u komfornijoj situaciji jer ima pobjedu više u prvenstvu, ali i više odmora iza sebe, budući da su u prošlom tjednu imali tek lakši ispit protiv Furnira.

– Derbiji s Cibonom su uvijek zahtjevni. Mi smo pobijedili zadnja dva puta i zasigurno će biti jako motivirani. Dobra su momčad, pokazali su to kroz godinu u susretima s nama, AdmiralBet ABA ligi i domaćem prvenstvu, kaže Mekić.

Ako Zadar pobijedi, u zadnjem kolu navijat će za pobjedu Cibone protiv Splita, jer bi u tom slučaju, uz očekivane pobjede Splita protiv Cedevite Junior i Zadra protiv Furnira) s njom dijelio prvo mjesto, a zbog međusobnog skora imao bi „jedinicu“.  Ako bi u toj utakmici slavio Split, Zadar bi iz istog razloga bio drugi, a najgora opcija je poraz, jer je u tom slučaju sasvim izvjesno, bez obzira na rezultat Cibone i Splita, da će Zadar u doigravanje s trećeg mjesta.

Početak utakmice je u 18 sati.